18 Haziran 2016

We Are Still Here


bu metascore'u veren arkadaşlara seslenmek istiyorum. bu filmin neresi 65 puan? izlediğim en kötü korku filmleri içersine girebilir. o derece klişe bir filmdi. hadi senaryoyu geç, orjinal korku senaryosu da yoktur falan da ülen oyuncular? insan oyuncu falan tutmaz mıydı? bunlar bakkal, kasap, tır şöförü, kokona falan toparlamışlar. kar görüntüleri ve işte bir miktar yanık insan görüntüleri haricinde güzel bir görüntüsü de yoktu. müzikler falan da götüm gibiydi zaten, bitiş müziği eh işte belki bir miktar. son kısmındaki açıklamaları okumaya halim de kalmadı. 3d versiyon demişler, o da tam filme uygun 3d falan değildi. tv görüntüsünü 3d'ye çevirsen daha iyi kabarıyor. kabartamamışlar, nedir bu yar'ebbim.

--- spoiler ---

.bir tane orjinal bir şey yok. oğullarını kaybetmiş aile. yeni eve taşınırlar. ürkütücü komşular ziyarete gelir. kasaba halkı o ev ahalisine bir şey yapmıştır. yeni gelen ailenin yeni arkadaşları gelir, önden gençler ölür. sonra gelenler ölür. ailenin ölmüş oğlu araya girer ve aile yaşar. intikamcı ruhlar da intikamını alır, film biter.

.bari şeytana, kurban edilmeye falan bağlantıları yapaydınız. bağlantı falan hep laf. yaşlı adam biz sizinle seneler önce anlaşma yaptık. yapmanız gerekeni yapıp aileyi öldürün. iki haftadır niye öldürmüyorsunuz diyor? arkada tüm kasaba halkını cızbız köfte yapıyorlar, beyin patlatıyorlar. öyle saçma sapan şeyler işte.

.neyse iki dakika konuştuktan sonra bu yaşlıyı da öldürüyorlar. oğullarına da gönderme yapıp filmi öyle bitiriyorlar. ev hala sabit, uzaktan çekimi güzel. eski bir bodrumu olan bir ev olarak kalmaya devam ediyor.

.sevişgen gençlerin ölümü tatlıydı aslında ama çok hızlı ve üstün körü oldu. neyse işte saçma sapan bir film, bu kadar bile çok yazdım.

.ha akılda kalıcı tek sahnesi çorap yutma sahnesiydi. sen nasıl yuttun abicim o çorabı. oyunculuğunu yiyeyim abinin. 

--- spoiler ---