27 Aralık 2013

Insidious: Chapter 2


ilk filme güzel bağlamalar çekiliyor aslında, çok fazla bir alakası yok derken tamamlıyorlar hikayeyi gibi ve bir tane daha film hikayesine ufak bir bakış atıyorlar sonunda. görüntülerimiz sanki ilk filme göre daha iyi idi. saçma hadiseler de olmuyor değil ama genelinde iyi hisler ile bitirilen bir korku filmi oluyor kendisi bu haliyle. tabi üçüncü filmi çekmeseler de olur. hikayeyi anladık ama devam ettirirlerse de izleriz artık ne yapalım. arada hoplatan, ufaktan da hoşluk veren müzikleri var tabi.

--- spoiler ---

.olayımız şuymuş, bir tane manyak anne varmış. oğlan çocuğunu kız gibi giydirip onun kimliğini değiştirmeye çalışıyor imiş. nedenini bilemiyoruz hani kız çocuğu öldü de yerine geçirtmeceler falan vardı başka filmlerde. öyle bir açıklama yapabilirlerdi ya neyse işte böyle bir manyaklık.

.bu kimlik bunalımı yaşayan zat da kara dul adında kadın kıyafeti giyerek insanları geberten bir seri katil olmuş. ruhu da takılıyormuş aralarda bir yerde. baba karakterimize musallat olan ruh buymuş. ilk filmin sonunda babanın içine kaçan da buymuş.

.dahası babası küçükken bunu annesi ziyaret ediyor imiş. vakti zamanında elisa genç iken gelip bunu unutturmuş ve rüyalarda bedeninden ayrılma olayı sona ermiş ta o zamanlar. sonra oğlunu kurtardıktan sonra da meseleler bu şekilde gelişmiş.

.hastane sahnesinde yaşlı adam ile hoplatma sahnesi iyidi. bir orada hopladım, gerisinde hafif gerilimli idi ama çok korkuttu diyemem. hikaye fena değildi. bir yandan olayı çözmeye çalışan ekip gibi takıldılar, olayların diğer tarafta geçmesi de iyi oldu ama haybeye adam öldürdüler lan derken iyi bari adam ölmemiş dedik.

.bile bile adamın yanına gidiyorlar, ekip koşuyor geliyor bir şey yapamıyor falan oralar komedi filmi gibiydi. hafif komiklik yapalım demiş de olabilirler bilemedim ama olmasa iyimiş o kısımlar.

--- spoiler ---