18 Kasım 2012

Trolljegeren


tek kamera çekimine göre sarsmadan takılmışlar, herhalde çekenler kameraman diye böyle bir şey yapmışlar. tabi yine de hareketli sahneler pek bir şey anlaşılmıyor. böyle pek ürkütücü korkutucu değil de şeker bir film olmuş. norveç dağlarının efsanesi imiş herhalde bu troller ve avcıyı çeken bir grup genç ile film ilerliyor işte. müzikler genel de tek kamera çekimli filmlerde olduğu gibi yok denecek kadar az.

--- spoiler ---

.şu yüksek gerilim hatları meselesini baya sevdim. bundan başka örtbas etme çabaları da fena değil ama en başından neden çekime izin veriyorlar onu sormak lazım. hadi avcı tamam dedi, çalışma koşulları dedi (ilk başta kovalıyordu bunları güya ya neyse işte) yetkili abiler nasıl engel olmadı da tüm görüntülerin hddsini gösterdikten sonra olaylar kapandı.

.başlangıç ve sondaki yazılar da pek olmamış, "kimi yiyonuz lan" dedirttiler adama. görüntüdeki eleman gerçekten başkanları mıymış bilmem ama şakacı bir bitiş olmuş. troll falan yok arkadaşım hehe, yani şüphe bile ettirmediler. normalde merak edip araştırır idim.

.eğer böyle  bir niyetle yapmışlarsa pek başarılı değil ama öyle fantastik takılalım diye yapmışlar ise, gerek avcı ağır abinin durumları gerek troll modellemelerimiz pek hoş idi. izlenir yani bunlar için. gerçekçilik için hiç uğraşmasalar daha iyi olacakmış. en azından soru işareti kalmaz idi.

.ha bir de hristiyanlık meselesi var o da çok komik geldi, allahsız norveç için güzel bir betimleme olmuş. hristiyan kameramanı yiyor ama bizim gençler devam ediyor. hatta eleman kuduz bile oluyor ama durmuyor. nasıl bir ödev aşkıdır yarabbi hehe. sonra müslüman bir kameraman geliyor. müslüman saylanır mı diyorlar avcı abiye, göreceğiz bakalım diyor. niyeyse mesajlı geldi bayağı.

.ilk baştaki kaçın troll bölümü de bir swf'ye uygun gibi geldi niyeyse. pek içli ve aniden sakallı bir abi bağırarak korkutuyor gençleri.

--- spoiler ---