6 Ocak 2015

Málmhaus


müzik filmi diye indirdiydim ama büyük ölçüde drama çıktı. son sahneleri haricinde pek beğenmedim filmi. müzik filmi zaten değil, arada gitar falan çalıyor esas kız o kadar. izlanda mıdır nedir? şu soğuk kış gününde kar görüntüleri falan iyice üşüttü zaten, yazlık bir film izlesem iyimiş hehe. filmin görüntüler ve müzikler fena değildi. konuyu kızcağızın beste yapımı üzerine yıksalarmış daha iyi olurmuş ama böylesini uygun görmüşler, yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---

.izlandalıların köylüsü bile rocker imiş. bir velet toprağı ve hayvanları olan bir aile ve ufak bir kız çocuğu ile başlıyor film. toprağı sürerken traktör bir şeye çarpıyor hopluyor ve velet ölüyor. kız çocuğu (esas kız) olayı görüyor ve hastaneye yetiştiriyorlar ama ölüyor. nasıl bir aletse kafa derisini sıyırmış almış. biraz komik şekilde oluyor ölümü aslında ya neyse işte.

.derken yıllar geçiyor, kız çocuğumuz büyüyor. devamlı o şehirden (köy) gitmek istiyor ama gidemiyor tabi, asi bir kız oluyor. arada beste yapıyor falan filan. demosunu tamamlayıp bir yerlere yolluyor olayların arasında.

.olaylar da resmen hiç bir şey aslında, bir tane rahibe yavşıyor falan o buna yüz vermeyince de kiliseyi yakıyor. şaka gibi lan, bu ne dedim. black metalci gençlerin haberleri falan derken onlara gönderme mi yapmışlar?

.yetmiyor en iyi arkadaşla sevişmeler, birlikte yaşamalara falan geçiyor işler. kiliseyi yaktıktan sonra kaçıyor ama soğukta götü donunca da geri geliyor, elde sadece en iyi arkadaş var ona yamanıyor ve normal bir kızcağız oluyor.

.ta ki bu demoyu birilerinin beğenip buna koşup gelene kadar. nerde kaldı o işler, demosu için uzun yollardan gelecekler falan filan, neyse işte bunlar geldikten sonra da bir konser ile filmi bitirelim demişler. 

.konser de yine aynı güruha, başka insan yokken sadece o insanlara mahkum olmak gibi mesaj algıladım ben burada ya neyse köyde ayrılamıyorlar bir türlü, başlıyorlar konsere fazla gürültülü diye yuhalanıyorlar. sonra yolunu bulup "soft" versiyonunu kaktırıyor insanlara ve insanlar beğeniyor. böyle de hoş bir konser ile film bitmiş oluyor. şarkısı da fena değildi.

.daha sonra ölen oğlanı arkada bırakma konuşmaları yapıp ailecek megadeth ile dans ediyorlar ki yüzde gülücük oluşturan bir kısımdı burası. aileye bak diyor insan hehe.

.kilise ve rahip kısmı filmin en boktan yeri idi. resmen inançlar güzelleme yapmışlar. yetmiyor hepsi elele verip kiliseyi tekrar yapmaya koyuluyorlar. lan diz daha dün pagandınız, nerden geldi bu cizız sevgisi, propaganda işte hepsi ne olacaktı başka?

--- spoiler ---