2 Şubat 2014

Thor: The Dark World


filmi beğendim ama sonunda ucunu açık yapacağız diye ya da ne bileyim şaşırtacağız diye biraz abartmışlar sanki. tabi o kadar olur, bundan iyisi de can sağlığı. komikli kısımları pek iyidi. webdl sunumu yeterince kaliteli değildi sanki, renkler parlak gelmedi. çok da net değildi ama idare ettik artık. filmin aksiyon sahneleri ya da genel görüntüleri de güzeldi. müzikleri de pek sıradan idi.

--- spoiler ---

.şimdi ben bu sevgili loki'nin nasıl babasının yerine geçtiğini hiç anlamadım. ceset buldu demişlerdi. kimin cesediydi o zaman? ölmemiş miydi ne oldu? baba nerelerde peki? eninde sonunda ihanet etmiş yani. loki hazretlerinin tripleri pek iyidi de arkadaş nedir bu taht hırsı, thor'da büyük adammış vesselam hehe.

.ilk kandırmacalı kısmı iyidi bu yüzden. karanlık elflerin kralını kandırdılar falan. her şey iyi güzel ama durduramazsan silaha sahip olur dediydi baban, e ne oldu derken? dokuz diyarın kavuştuğu zamanda olayları toparladılar ve hallettiler. tabi bu birleşme yeri niye orası öyle üçgen çizince oldu mu şimdi? olmadı tabi, hem dokuz diyar nedir? pek açıklama yoktu, ayrı bir mitolojisi falan varsa bilemiyorum artık ama evren içinde evren paralel evren gibi açıkladılar.

.hatta olaylar, yerçekimleridir şudur budur fringe olaylarını andırıyor idi. evrenler karışınca işler karışır hesabı gibi bir şeydi. böyle düşününce dokuz evrendeki merkezler neden dünya, asgard gezegeni ve diğerleri onun da açıklaması gerekir. neyse işte konun bu kısımlarını bilmiyoruz diye geçiştirdik.

.heimdall elemanı artist artist takılıp bir işe yaramadı. kendi de itiraf etti ama oralar da çok içime sinmedi. thor ekip falan ayarladı ama tek başına tüm dünyayı kurtarmış oldu, yine ekiple falan çalışsalardı daha iyi olabilirdi sanki.

.neyse işte çok da didiklemeyelim. çekiç asma sahnesi pek güzeldi, metro sahnesi de iyi idi. çılgın bilim insanı tipimiz de yerli yerindeydi. mağaradır, kaptan amerikadır, loki'nin laf sokmalarıdır falan derken öyle gülümsetiyordu film arada.

--- spoiler ---