30 Eylül 2017

Cult of Chucky


chucky hikayesini mahvetmişler, ha önceki filmleri çok iyi hatırlamıyorum. bu şeytani bebek giysi değiştirir gibi vücut değiştirebiliyor muydu? 2013'de de bir filmi yapılmış, belki oradaki hikayeye gönderme vardı. oradan itibaren izlemedim. bu denk geldi bunu izledim, çok da bir şeyi yok zaten. eski filmlerden insan merak ediyor izliyor, izlenmese de olur. arada komikli halleri olmasa zaten hiç çekilmez. neyse ki biraz komikliği var. hikayesinde pek bir şey yok. hep olan şeyler oluyor. müzikler, hoplatmalar, ölenler mölenler derken hızlıca bitiyor film. esas kadın 2013 filminde de varmış. kendisi holostic katilimiz idi. buralardan başlamış demek.

--- spoiler ---

.ne alaka işte, geçen filmin devamı olmalı yoksa iyice saçma olur. tipler devam ediyor. biri akıl hastanesine düşmüş. diğeri chucky'nin kafayı yakalamış ona işkence ediyor. gerçek olduğunu kanıtlamak için ta doktorun dibine kadar götürmüş ama özel efekt falan sanmışlar. saçma sapan işte.

.derken chucky katilinin karısı özel büyü bulup başka bebeklere, bedenlere geçme yolu bulmuş diyorlar. ha en başta ölürken bebek dükkanına düşüp ruhu bunların içine geçtiyse belki mantıklı ama madem öyle niye şimdiye kadar bebeklerin içinde dolandı ki? girsin adama, rahat rahat öldürsün bir sürü insan. bu kadının özelliği ne? niye içine girdi? ne alaka?

.oraları hiç açıklamaya meyletmediler. önce kendilerini deli zanneden tipler. sonra hepsini sen yaptın açıklamaları, derken sırayla ölümler. en son doktorun topuklu ile başının ezilmesi. zaten karıya hipnotize sırasında kayıyormuş. bu tesise daha rahat kaymak için getirmiş.

.çoklu kişilikli salak oğlanı hiç anlamadım. bir kötü bir iyi, salak salak işler peşindeydi. beynini deldiler bitti. oyuncak bebek efektini insanlara da vermişler. beyin patlaması, organ pörtlemesi hiç gerçekçi değildi. korkutmadı da, komik olsun diye yapıp üstüne espiri yapmış gibiler.

.işte sırdan akıl sağlığı bozuk kişilerin acısını sona erdirmiş gibi oldu. sakallı tipin akıl hastanesine girip hiçbir şey yapamaması da inanılmaz mallıktı, özel tasarlanmış bir hikaye olsa bile bu kadar kötü olamaz. unuttular ya da sonraki filme bıraktılar. her iki durumda da yeterince kötü.

--- spoiler ---