21 Mart 2013

The Fighter


film yarısına kadar sıkıyor sonra açılıyor. boks ve aile ilişkileri üzerine yoğun anlatımları var. asıl olayı tabi azmetmenin yeri ve önemi denebilir. oyunculuklarımız pek tatlı zaten pek bilindik insanlar. çok ahım şahım değil ama hoş diyebiliriz.

--- spoiler ---

.kafa ve vücut sonra kafa falan gibi bir taktik ile rakiplerini yeniyor eleman. sonunda da mesajı koyuyor. ne olacağını bilemezsin, vaz geçmemek lazım. tabi tüm bu tepkilere abisinin hapse düşmesi ve üstüne ümit vaad eden bir boksörün acı dolu hayatı tadında bir belgeselin izlenmesi ile geliyorlar.

.hbo idi galiba, kanalın filmi bile olabilir, medyanın gücü de denebilir. amerikanın yerlileri ve civardaki insanların gurur kaynağı. en önemlisi aile içinde ilişkieri nerdeyse boks olayını bir aile şirketine çevirmiş olmaları ilginç.

.klasik bitik bir abi modeli var, sonra aydınlanıyor arınıyor ve düzeltiyor işleri ama filmin yarısına kadar böyle gitgeller dolu. annesini görünce apartmandan çöp torbalarına atlaması falan  güldürüyor insanı.

.küçük kardeşler hep daha dirayetli anlaşılan bir şekilde destek oluyorlar ve destansı bir maç ile de mutlu son ile bitiyor. en sonda da gerçek görüntülerden bir kesit ile devam ediyor.

--- spoiler ---