19 Haziran 2016

Pride and Prejudice and Zombies


güzel film değil. dövüş sahneleri falan için bir umudum vardı ama bana çok sönük geldi. artık dizilerde bile (örneğin into the badlands) çok daha iyi dövüş sahneleri oluyor. romantizmi zaten şaka gibiydi. romandan uyarlama imiş. bir tane sevgili kadın yazar yazmış, dialoglardan bir kadının yazdığı zaten çok belli oluyor. romandan uyarlama replikler basmışlar gibi olmuş ya da dönemin ingilteresine kasmışlardır artık bilemiyorum. müzikler standart, görüntüler standart. hele hele walking dead gibi (yine diziye kıyasla kötü olması içler acısı) zombi makyajı falan varken filmdeki zombiler şaka gibiydi. zombi meselesine de sadık kalmamışlar, kafalarına göre takılmışlar işte. bir de sonraki film için çekilmiş gibi bitirmişler, devamı gelir mi bakalım artık?

--- spoiler ---

.bir kere zombinin koşmaması gerekir, hadi buna herkes dikkat etmiyor ama insan beyni yemek ile domuz beyni yemek arasındaki fark nedir yahu? ne alaka yani? böyle bir şey ne duyduk ne gördük. domuz beyni ile beslenen zombiler, ölümsüz insanlar gibi olup. akıl mantık yürütüp, örgütlenip karşı devrim başlatıyor ve ingiltereyi ele geçirmeyi planlıyor. başlarındaki adam da güya insanların asker başı, filmin sonu da öyle bitiyor. sonraki film için herhalde.

.tersinden gidersek, bu elemanın niye sadece kolunu kesip bırakıyor? normalde iki dakikada zombi keser biçerler ama dönüp adamın kafasını bir atla falan ezelim demiyorlar. sonra zombileri toparlayıp saldırıyor işte.

.esas eleman ile esas kız arasındaki romantiklik de şaka gibi. dönemin evlilik meseleleri, arada bir çay içelim meselesi bile yapılıyor ya insanın nutku tutuluyor. demek ta ingilterenin eski dönemlerinden başlamış çay olayı.

.ilkin birbirlerine çok tersler, arada kardeşler var. kardeşi için adamın evlilik teklifini reddediyor. o da arkadaşının selameti için kız kardeşiyle evlilik olayını bozuyor. şaka gibi bir düğme koparmalı dövüş sahnesi ve tekrar ciddi olaylar da olaylar işte.

.game of thrones'dan iki tip gördük. ingiltere kökenli oyunculardan mıdır nedir? lannister ailesinin sıçarken ölen merhum babası ve cersei karakteriyle tanıdığımız oyuncu. nerdeyse ikisi de benzer pozisyonları oynamış. kadrolu oyuncular herhalde. şimdi daha merhametli müşfik bir baba. kraliçe yine sert ama tek gözlü ve işte o kadar da kötü değil.

.şu ölüyü bulan sineklerden neden bolca salmamışlar? üretimleri mi zormuş? yoksa insanlara zahmet mi veriyormuş? o kadar sinek olayında esas kötü ısırıldığını filmin başından sonuna saklamış, bunda da bir mantık bulamadım. daha iyisi olabilirdi.

--- spoiler ---