29 Kasım 2017

Kingsman: The Golden Circle


ilk filmi kadar komik gelmedi, belki tiplere alışlık belki o filmde usta çırak ve ilk tanışma meselelerinin komikliği vardı. bu filmde yine kendilerine has komiklikleri ve güzel aksiyon çekimleri var ama konu çok dağılmış, tipler çok dağılmış. bir sürü meşhur tip getirmişler, elton john bile gelmiş. onu niye getirmişler bilmiyorum ama en çok bu muhtereme güldüm. özel müzikleri haricinde ki aksiyon için bol bol gitar sololu rock müziği kaktırmışlar, onlar iyi güzel ama diğerleri baydı. orkestra basmışlar da basmışlar, çok abartmışlar. zaten iki saati geçkin bir aksiyonu izlemeye sağlam kafa sağlam göz lazım. meraklısına artık.

--- spoiler ---

.geçen bölümün ustası kafasından vurulmuş. beyin travması için özel jel geliştirmişler. hemen uygulanınca kurtarabiliyorlarmış ama kafası karışıyormuş. pek inandırıcı değil ama güzel fikir. beyin parçalanınca onu nasıl tamamlıyorlarmış ki?

.bizim abimiz kelebek manyağı bir adam olmuş, en son hatırlatma meselesi sevgili köpeği idi, ona pek bir duygulandık. ajanlık sınavının sonunda köpeğini öldür demişler ama kuru sıkıymış, adam yine de tetiği çekmiş. baya baya ağır bir olay.

.neyse işte çaylak olan tip esas tip olmuş, terzi dükkanını o işletiyor. arkadaşları var, kendine bir prenses bulmuş. gerçek prenses yani. derken pat diye tepesine ajanlık sınavında elediği tip biniyor ve güzel bir aksiyonla film başlıyor.

.sonra ne hikmetse dağılan araç ve içindeki parçaları kontrol etmeden hemen karıya koşuyor. sistemlerine giriyorlar ve kingsmanlara birer füze yolluyorlar, bir sürü insan ölüyor, sevgili köpeği de ölüyor.

.bu elemanı kurtaran o an köpeğinin evdeki odasının kapısını tırmalaması, arkadaşının odaya girmesi, gizli bölmeyi bulması ve gözlüğü takması. öyle işte ölüp gidiyorlar.

.derken bizim eleman bilgisayar uzmanı merlin ile ortada kalıyor. kıyamet günü moduna geçiyorlar. o da gizli kasada bir içki şişesiymiş. meğer o da aynı örgütün amerikan versiyonuna göndermeymiş. gidiyorlar onlardan yardım istiyorlar falan filan derken işler gelişiyor.

.tabii esas kötü julianne moore, role yakışmış. adamın tekini diğerine kıyma yaptırıp ondan hamburger falan yaptırıyor. uyuşturucu patroniçesi ama pek yalnız kalmış. robotlarla takılıyor, güveneceği pek kimsesi yok. uyuşturucuyu dünyada yasal yapmak için bir plan düşünmüş. ürünlerine virüs katmış, dünya devletlerine şantaj yapıyor. uyuşturucuyu yasal kabul ederlerse, alkol gibi yani, o da panzehri verecekmiş. olay bundan ibaret.

.amerikan başkanının keşler gebersin gitsin, bana ne demesini beğendim aslında. yardımcısı da bir şeyler kullanıyormuş. sonunda o da hastalanıyor ama niyeyse diğerlerinden daha geç hastalanıyor. belki dozu ile alakalıdır diyelim geçelim.

.esas mevzu, prensesin hastalanması olması gerek ama ona çok dokundurmadılar, herkesle birlikte o da kurtuldu. oğlan hepsini kurtarmış oldu. konserde prenses sorarak başka bir kadınla birlikte olmuştu ama pek göstermediler. parmakla yerleştirme yaptılar, mevzuyu devam ettirmediler. 

.derken karıyı takip edip tepelerde bir mevkiye geldiler, bir tane de örnek alıp kaçtılar ama aldıkları örneği kıran bizim tecrübeli abimizin fark ettiği üzere game of thrones'lu tip çifte ajanmış. aslında kimseye çalışmıyormuş. sadece ailesinin intikamı için keşlerin ölmesini istemiş. en son dövüşü de bunla yaptılar.

.mekanı bulup bastılar, niye şimdiye kadar basamadılar onu da anlamadım ya neyse işte. uzun bir dövüş sahnesi falan filan derken en son esas kötü kadın da zehirlendi, şifreyi söyledi ve öldü. normal şartlarda söylemesini beklemezsin yani öyle bir karakter değildi ama onu da abartmışlar, olmamış.

.arada elton john dövüş sahneleri vardı. uçan tekmelerine bayıldım. robot köpeklerle de iyi mücadele ettiler. öyle işte daha niceleri diyelim.

--- spoiler ---