20 Haziran 2012

Cloverfield


tek kamare olayını başlatan film değildir herhalde, koşma bölümleri hariç çok fazla kafa döndürmüyor ama devamlı koşturmaca olduğundan bir süre sonra ilginç anlatım, anlatılan şeyin önüne geçiyor gibi bir durum yani. rec miydi neydi onun daha iyi idi sanırım, tam hatırlayamıyorum ama öyle işte. tek kameralı, yaratıklı maratıklı bir film işte.

--- spoiler ---

.sonlara doğru kamerayı deliler gibi bırakmamaları pek bir saçma oluyor artık. kızı kurtarmak için geriye dönmeler falan da pek zorlama, ha seviyor ediyor da yan yatmış binadan yaratıkların içersine insan kurtarmaya dalıyor eleman, maşallah.

.şu arkadaşları olmayan kamera taşıyan oğlanın yazıldığı kızın bunları takip etmesi de pek saçma, o telaş içersinde karar veremedi falan denebilir ama ne bileyim hemen şehri terketmek var iken neden böyle oldu orası belli değil.

.bu başkan yardımcısı falan diyorlardı da neyin başkan yardımcısı, hiç mi elemanı yok altında hiç mi arkası yok. bir yerleri hiç mi arayamıyor falan diye de düşünüyor insan. tabi şehir alt üst olmuş ona mı sıra gelir onu bilmem.

.görüntüler kesilince diğer görüntülerin alttan çıkması hem iyi hem zorlama gibi, kaydı durdurunca çok kısa git gel olur ama bunlar araya mesaj kaktırmış falan. çok fazla bir mesajı da yok aslında toptan bakınca.

.ilk elden olayları anlatmış, açıklamaya da girmemiş. kurgu olduğu halde kurgusuzum kurugusu yapmaya çalışmış falan. uzaydan gelen yaratıklar menhentını yemiş bitirmiş sonra kenti havaya uçurmuşlar bunlar da köprü altında ölmüşler ilan-ı aşk ile. bu kadar.

--- spoiler ---