4 Eylül 2018

Pyewacket


kendi çapında güzel bir film olmuş. ortamlar, müzikler, tipler falan fena değil. sonunda ufak tefek sıkıntılar var ama bir korku filmine göre güzel bir son diyebiliriz. izlemesi akıcı, çok fazla sinir etmiyor. esas tipler biraz ağır ergen ama çok sırıtmamış. esas kız defiance  dizisinden, anne de walking dead dizisinden oyunculardı. kanada yapımı imiş, oralardan bağlantısı vardır herhalde. şöyle hafiften ruhlu, ruh çağırmalı, aile dramlı, ev değiştirmeli, ergen atarlı, ana kız tartışmalı bir film izlemek istenirse iş yapar. mekanlar kanada mı bilmiyorum ama doyurucu bir yeşilliği vardı, evler falan pek güzeldi.

--- spoiler ---

.sonunda yakmaya kıyamamışlar, basmışlar efekti tabii. şimdi son kısımda kızın kafayı yediğini anlıyoruz. bir yerde şüpheye düşürüyorlar, orası güzel ama sonra tamam kafayı yedi anasını yakacak diyoruz. elinde benzinle insan biraz şüphe eder değil mi? döküyor yakıyor manyak, o kısmı güzeldi. sonundaki ses dinletmesi ve buldukları cesedin sadece yanan ceset olması da güzeldi.

.büyüyü tersinden yapıp bozacakken, anasının ölüsünü görüp onu gerçek kabul etmesi pek olmadı. uzman adam uyarmıştı, seni kandırabilir demişti. tersine almayı bırakmaması gerekiyordu ama pek parlak zeka bir kızcağız olmadığından onu da görmezden geldik.

.annesinin bu kızı ormanda bu halde bulduktan sonra geçip bir şey olmamış gibi uyuması da pek olmadı. erkek arkadaş adayının geldim diye mesaj atması sonrası gelmemesi de pek anlamadım. 

.bunlar olurken güzelce gerdiler, annesinin tipi şeytana dönüşü güzeldi. filmin ortalarında karartılı modeller de güzeldi.

.kız arkadaşının mevzuyu anlamaya ve destek olmaya gelip, ertesi gün korkup kaçması hiç olmadı. az biraz delikanlı olsa iyidi. hem ne gördüğünü anlatmadılar. kızcağız ruh görmedi, annesi şeytani değil de hepsi bir delilik olarak anlatsalar buradan düzeltmeleri gerekirdi.

.ruh çağırılmış, annesi buna sende babanı görüyorum keşke yok olsa demesinden sonra anasına kızıp büyü yapan hayırsız bir evlat şeklinde tasarlamışlar ama ruh önce anasını almıyormuş, alıyormuş gibi gösterip önce anasını öldürttürüyor sonra da kendisini alıyormuş. tam olarak uzmanın anlattığı gibi olmadı bu yüzden ama güzel oldu.

.esas oğlan karakteri pek pısırıktı, en son geliş de bir işe yaramadı. öncesinde çağırdığında uzak demesi de hiç yakışık olmadı. ortalarda öpüşmeme meseleleri vardı. ergenlik durumlarını çok abartmadılar ama uzun tuttular. arkadaşlarından ayrılmak istemeyen ergen bir kız. kocası ölmüş yaslı bir anne meselesinden başlattılar.

.ev değişti, ormanlık alana gidildi. burada korku filmi çekilir muhabbetine uyum sağladılar. durdukları yerde de olurdu ya neyse işte. ondan sonra annesinin biraz dengesizleşmesi, kızın da anasına kızıp büyü yapması sonrası kadın pat diye iyi insan oldu. bu da biraz hızlı değişimdi. daha iyisini yapabilirlerdi.

--- spoiler ---