29 Temmuz 2013

Yip Man: Jung gik yat jin


pek bir dandik olmuş film, zaten dördüncü filmi bu yip man abimizin, bokunu çıkarmışlar. dövüş namına doğru düzgün bir şey göremedik bu filmde. yaşlılığını falan çekmişler herhalde, saçma sapan bir olaylar oluyor. hayat hikayesini bile doğru düzgün yansıtamamışlar ya da ben anlamadım. çok da sıkıldım izlerken, tavsiye edilmez. figuranlar allaha emanet, müzikler sallamasyon. bir de düblaj belası mıdır nedir? bir acayip sesler. zor oldu izlemek. allah affetsin.

--- spoiler ---

.teras katındaki okulunu daha önce görmüştük, hangi dönemde geçtiğini bile kestirmek zor. karısı ölüyor, bununla ilgilnenen bir şarkıcı var onu görüyoruz ha bire, yemek falan getiriyor. bütün olay bu nerdeyse.

.bir de mafya tipinde bir elemanı polise dövüşü ile teslim ediyor. öğrencisini kurtarıyor falan bütün aksiyon da bu allahını seversen.

.sempatik hoca ile kapışma sahnesi de çok tanıdık geldi, hayatındaki dönemler olarak tekrarı mıdır? yoksa hep mi başına gelmiş bilemedim ama bu sahneler de ilk filmlere göre çok başarısız idi.

.esas adam zaten değişince tadı kalmadıydı, bu eleman o kadar kötü değil gibi ama pek uymamış, normale göre zaten çok kilolu ne bileyim ne taraftan baksan içine sinmiyor film.

.sonlara doğru amerikan sigarası ile bruş li geliyor film çekeceğini falan söylüyor. araları limone miymiş? wing chun bütün insanlığındır diyerek tekniğin mesihi şeklinde filmi bitiriyorlar. kendini de hafiften kameraya çektirmiş oğluna, en son kısımda bunları görüyoruz.

--- spoiler ---