30 Ocak 2013

Sinister


ne yalan söyleyeyim film gerdi beni. sonu da fena değildi, ufak tefek klişler var tabi ama yine de son zamanlarda gerildiğim korku filmlerinden oldu kendisi. görüntüler hoş, dar alanda geçiyor denebilir. müziklerimiz idare eder, atmosferlere uygun. arada yüksek sesli hoplatma sahnelerimiz mevcut ve hepsinin üstüne Ethan Hawke emmi var. daha ne olsun, şöyle bol gizemli korku filmi için biçilmiş kaftan. 

--- spoiler ---

.çözülmemiş cinayetleri yazan bir yazar arkadaşımız var, kendisi Ethan Hawke emmi oluyor. en son süper kitabını da on yıl önce yazmış. film taşınma ile başlıyor. cinayet işlenmiş eve taşınıyor bu manyak arkadaşımız.

.gel zaman git zaman aslında evin değil de izlediklerinin sıkıntı yarattığını görüyoruz. bu şekilde çevirmeseler ulan zaten filmin sonuna kadar daha ne duruyorsun? ne olmasını bekliyorsun serzenişlerini cevapsız bırakmış olacaklar idi. normalde korku filmlerinde çok geç olmadan kaçamazlar ama bunda farklı olarak kaçtıkları için çok geç oluyor.

.bu çevirmece olayı hoş olmuş, olayın gizemli kısımları hafiften kastırma ama yine de bir şeye oturtmaları gerekiyor tabi, eski çağlarda çocukların ruhları ile beslenen bir şeytanımsı yaratık varmış. pagan tanrısına kurban mı ediyormuş ne oluyormuş? neyse çok da mühim değil işte acayip işler oluyormuş. kendilerinin pek bir cismi olduğu söylenemez.

.aslında ilk dialogda kızda bir sıkıntı çıkacağı belliydi, filmin afişinden de anlaşılıyor ama filmin sonuna kadar bu mevzu açıklanmıyor. extented cut :) olayı ile cinayetleri kimin işlediğini görüyoruz. filmleri izleyen ve sonra evi değiştiren ailelerin en küçük veletleri kalan aileyi türlü çeşitli yollar ile öldürmüş. böyleyken böyle ve sonunda da baltayla biçiyor ailesini ve filmlere kaçıyor küçük kızımız. mutsuz son güzel olmuş yani.

.apple büyük hissedarı herhalde filmin. mac'i ve iphone'u büyük kısmında gidiyor filmin. birisinde filmleri incelemek diğerini telefon haricinde el feneri gibi kullanmak kayıt yapmak falan ne bileyim zaten ev içinden çıkmayınca insanın gözüne çok batıyor. bir kere de google aratması var.

--- spoiler ---