23 Şubat 2017

The Life Before Her Eyes


filmi westworld dizisinindeki dolores üzerine yapmışlar resmen. devamlı aynı görüntüler dönüyor gibi bir yerden sonra, belki o yüzden izlemesi sıkıcı bir film olmuş ama aslında görüntüleri, müzikleri tatlıydı. hikayesi de kötü bitmiyor. en azından olası dandik hikayeler içinde en makulu ile bitiyor, yine de ne yapmışlar etmişler izleyiciyi sıkmayı başarmışlar. muhtemelen gizemi son dakikaya kadar taşıyalım diye uzatmalar yüzünden olmuş. bir buçuk saate ancak yetiştirmişler zaten. daha hareketli olabilirlermiş. dram yapacağız diye alakasız şeyleri bağalamaya çalışmaları bir yerden sonra karın ağrısı gibi olmuş. öyle iki arada bir derede gizemli film izlemek için işe yarar, filmin havası da baştan sona geriyor ama yavaşlığından geriyor sanırım.

--- spoiler ---

.uma thurman hiç olmamış mesela, ne alaka değil mi? ne boy ne tip hiç andırmıyor bile. kadının büyümüş haline geçiyoruz bir anda ve neler oldu diye merak içinde bekliyoruz. hepsine tamam da yanındaki arkadaşına ne olmuş?

.onu ölmüş gibi göstereceğiz diye kasmışlar, kadın suçluluktan kafayı yiyor diye kasmışlar. bunun yerine çok daha manalı yapabilirlermiş. sırf gizem olsun kasıntısı işte. sırf böyle düşündüklerinden arkadaşı için kendini feda etmiş kızın son saniyelerindeki hayatı gözlerinde yaşaması suçluluk içinde kıvranışlar olmuş. 

.ha pespembe tablo çizmeleri olmazdı belki ama son dakika ölürken kürtajını çocuğu gibi görüp peşinden koşturup yakalayamaması falan çok saçmaydı.

.hele hele anma törenine gitmesi de aşırı saçmaydı. ülen daha kimin öldüğü belli değil, sen ölürken son anında okulunun anma törenine mi katılırsın?

.tüm bunlar yerine normal bir hayat, iyisi ile kötüsüyle, arkadaşı da yanında bir şekilde hayat yaşadığını görüp son anda aslında yaşamadığı, arkadaşı için kendini feda ettiğini görmesi daha güzel olabilirdi.

.sırf böyle olmasın diye arkadaşı beni öldür dedkten sonra buna tereddüt ettirmişler, sonra beni  vur deyince de eleman şak diye vurmuş. ilk beni vur diyen mi kazanıyor yani? hem niye velet ikisinden birini vuruyor arkadaş? bunun cevabı yok, resmen filmin kilit sorusu. herkesi gözünü kırpmadan öldüren tip, geliyor bunlara ve seçin diyor. birinizden birini öldüreceğim. meh yani.

--- spoiler ---