19 Haziran 2013

Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal


hayli arızalı bir film, hafiften uzun da olmuş. bir buçuk saat yeter de artar aslında ya iki saate tamamlamışlar nerdeyse. burdan güney kore hükümetine seslenmek istiyorum. adalarınızda hiç mi güvenlik gücü yok arkadaş, bu nasıl iştir. yapmayın etmeyin. gerçekte böyle değildir herhalde, o yüzden biraz zorlama işler olsa da film kabak çiçeği gibi açılıyor, o kadar kan revan içinde de kahkaha attırıyor arada. akılda kalıcı sahneleri çok, etkiliyor hafiften, müzikler de buna uygun. izlenir bir film.

--- spoiler ---

.ilk esas hatun bir olaya denk geliyor, gidiyor tanıklık etmeye. camdan beni görmezler değil mi diyor bak buraya dikkat. sonra aynı kapıdan çıkıyorlar, ulan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. belli işte tanıklık yapmaya geldiği. üstüne ölen kızın babası koşuyor geliyor falan. böyle bir garip guraba başlangıç yapıyor film.

.esas hatunumuz pek tripli, ona buna trip atıyor. işinde de sıkıntı olunca tatile köyüne gidiyor. köy dediğin, ada a... toplamda 5-6 kişi yaşıyor. işlev sahibi iki bir tane de işlevsiz uyuşturucu bağımlısı yaşlı bir erkek var. bir tane genç kadın ki kendisi çıldıran abla, 4-5 tane de yaşlı kadın var. bir tane de çocuk. kompozisyona gel a...

.başka insan nasıl olmuyor onu çözemedim, nasıl güvenlik olmuyor onu da çözemedim. neyse bu genç hatuna ki kendisinin adı bok-nam (yazık isimden kaybetmiş zaten), yapmadıklarını bırakmıyorlar. tecavüzün bini bin para, dayaktır, ezmektir. en son kaçmaya karar veriyor ama başaramadan yakalanıyor ve arbadede çocuğunu öldürüyor kocası olacak herif. üvey babasıymışmış... üstelik çocuğa da taciz ediyormuş, utanmasalar onu da göstereceklerdi ya utandılar sanki biraz bilemedim.

.neyse bu olaydan sonra bok-nama güneş bir çarpıyor arkadaş, hepsini kuşbaşı ediyor. sırayla güzel güzel öldürüyor. dominant yaşlı karının uçurumdan atlayışına koptum resmen. üstüne kocasını öldürmesi ve biraz fıstık ezmesi mi ne sür geçer demesi de yardı bitirdi beni.

.neyse asıl bombayı sona saklamışlar, kızı öldüğü sırada bir polis çağırıyorlar. düştü müştü diyorlar ama bizim esas hatun görmüş bu olayları ama tanıklık etmemiş. bunu en son görüyoruz. o vakte kadar niye bu hatunu kovalıyor, nasıl arkadaşlar idi falan diye düşünüp tam da bu tekne ile kaçmayı başardığı sırada, polis merkezinde hop geliyor bizim çılgın bok-nam...

.flüt ile hakkın rahmetine kavuşuyor, son bir kez çal diye verdiği flüdü boğazına saplıyor esas hatun... böyle de bir final işte. 

.kadına şiddetten, şehirlilik köylülüğe... çocuk tacizinden doğruları söylemekten korkmamaya kadar mesajlar serpiştirmiş yönetmen kardeş. olmuş yani de ne bileyim yok artık lebron (bu arada lebron nba finallerinin 6. maçında naptı a... öyle)

--- spoiler ---