7 Ekim 2012

The Escapist


sonunu beğendim, güzel toparlıyorlar. kaçış süreci falan az konuşma olayları da dahil olmak üzere pek fazla dialog yok filmde. olan yerler de fena değil. hapishaneli, kaçışlı bir film izlemek için güzel tercih. bir kaçış süreci, bir plan süreci birlikte anlatıyorlar. öyle işte idare eder. izlenesi var tabi duruma göre.

--- spoiler ---

.eleman sonunda kızı öldü ve kızına kavuşmak istedi. özgürüz artık dedi. olayları böyle yorumladım. yoksa kaçacak yeri vardı sanki. tam zamanlama olarak nerden itibaren kaçış süreci başladı bilmiyorum ama elemanın yanına gitmese gidip haber edecek hali falan yoktu herhalde. istese kurtulabilirdi.

.şu halde gerçek hayatta hepsi kaçtı kurtuldu diye bıraktılar. yaşlı amcamız ise olayları planlayıp son gün kızının ölüm haberi ile öte tarafta kızına kavuşmayı tercih etti. böyle de güzel oldu yani.

.sonuna kadar adam ölmedi, yakalanacak falan diye düşünmüştüm. şaşırtıcı son haz verdi. allah razı olsun ne diyelim. filmdeki tiplerin bir çoğu dizilerden gördüğümüz tipler. game of thrones, flash forward falan. oyuncularımız mevcuttur.

--- spoiler ---