19 Kasım 2013

The Wolverine


sonraki film için araya öylesine bir bölüm çekmiş gibiler. wolverine emminin hayat kesitleri ve pişmanlıkları gibi devamlı bayan bir tekrarı var. ilk aksiyonlar hoş geldiydi sonra onlar da baydı. iyi kötü meselesinin bu kadar karıştığı ve sonunda bir şeye benzemediği bir film olmuş. olaylar da çok yüzeysel kalmış. geriye kalan unsurlar da standart idi işte...

--- spoiler ---

.bu pençeler geri ne zaman çeliğe dönecek idi? kesildi kaldı mı öyle? o kısmını bari tamamlasalarmış. neden sonra pençeler geldiydi onu da hatırlayamadım. önceki x-menlerde neler olduydu onu da pek anımsayamadım. filmin sonunda devama selam çakmışlar. içinde de jean'i öldürdüğü o sahneden devamlı dem vurdular o kadar. jean'e bir haller olduydu, bu gelip öldürdüydü onu. kimsecikler yaklaşamıyordu falan filan.

.şimdi böyle bir durumdan japon kıza aşk meselesi çok çakma olmuş. hem de hiç yakışmamış. vakti zamanında japonyaya bomba atılırken kurtardığı adam ki nasıl serpintiden falan kurtarıyor onu da anlamadım, bunu gel bir veda edelim diye çağırıyor. sonra güçlerini almaktan bahsediyor falan hiç uyanmıyor. üstüne bir ton aksiyondan sonra yok efendim yakuzalar yok efendim ninja tipler...

.bir oraya bir buraya koşuşturmaca, hangisi iyi hangisi kötü belli değil. baba niye tutup buna saldırıyor? madem dedeye karşı idi, dede de wolverine karşı idi? anlamak zor. kızı niye kaçırıp duruyorlar mesela? hani genetik olarak bir ihtiyacı falan karşılasa, bir planları olsa neyse. sonuna kadar öyleymış gibi yapıyorlar ama sadece logan gelsin diye yem gibi kullanıyorlar.

.senaryo falan tümden gidik olmuş, wolverine hatrına izleniyor. kılınçlı kızımız da sempatik ve güzel dövüşüyor. ona da kanım kaynadı ama filmdeki olumlu işler bu kadar. yazık etmişler biraz.

--- spoiler ---