3 Eylül 2012

13 game sayawng


toptan bakınca izlenebilir film ama taylandlı kardeşlerimizin dilleri alfabeleri olmamış yani baştan yapmaları lazım. senaryo falan hiç fena değil hatta iyi ama oyunculuklarımız baya sıkıntılı, hele figuranlar-yan roller baya saçma sapan oynamışlar. bir kameraya bakmadıkları kalmış. işin kötüsü kurgu tekniğimiz, diğer teknolojik aletlerimiz, ekran görüntülerindeki kalitesizlik, yeşil ekran mı ne kullanmışlar onlarda ki dandiklik falan baya kötü duruyor, yazık uğraşmışlar diyor insan. iyi yönlerine bakarsak tekrar müziklerimiz fena değil, son fena değil. öyle ortaya karışık mesaj da çakmışlar. izlenir yani, güldürüsü bile var arada.

--- spoiler ---

.elemanın tekinin işleri yolunda gitmez, paraya sıkışır falan derken işten de kovulur. sonra senin durumdakilere biz oyun teklif ediyoruz kazanırsan 100 bin lira vereceğiz derler, ilk sinek öldürmek ile başlatırlar, sonra onu yedirditler. sonra çocuk ağlatırlar falan gibi giderken.

.sana 10 milyon dolar versem bok yer misin adlı tekerlemeyi gerçekleştirirler. bok da yer eleman, ne dersen yapar çılgınlıklar yapar. adamlar ile dövüşür, eski kız arkadaşının sevgilisini hastanelik de eder. falan arada flaşbek ile kesitler gelir falan.

.hepisi geçmişi ve babasıyla ilgiliymiş falan, bir hepsinin sorumlusu babası gibi gösterirler sonra yok köpeğin kuduz idi uyuttum der. kanlı yamulmuş köpeği nasıl öyle der, kandırır mı? eliyle mi öldürmüştür anlaşılmaz ama işte babasının yaptığı her şeyi buna yaptırırlar nerdeyse (köpek katliamını kınıyoruz bu arada) neyse işte yani babandan daha iyi adam ol lafına gönderme var işte bu noktada.

.çünkü diğer yoldan babası da oyun ile son kısma kadar gelmiş ve bunu az bayıltmışlar önüne koymuşlar, çocukken bıçağı kaldırmış uyurken öldüreceğim seni tutmayın lan beni diye, öldürememiş üstüne dayak da yemiş. bu sefer bıçağın sandalyeye girdiğini gösterirler ama tabi öldüremez malum iyi çocuk. daha iyi insan olmuş, pek iyi insan falan derken arkada tebrikler kazandınız derken babası kalkar ve bunu bıçaklar.

.sonuçta babası kazanır, para yabancıya gitmemiş falan olur öyle işte allah kabul etsin, veledin teki de dürüstlükten falan dem vuraraktan filmi bitirirler, esas oğlanın ölmesi iyi. mesajı desteklemeleri falan da iyi ama diğer bir sürü şeyi baya kötü filmin neyse öyle işte. (saydık hepsini sanki)

--- spoiler ---