12 Aralık 2016

Viral


yav dandik olduğunu bile bile izledik de bir insan evladı nasıl bir tanecik farklı bir şey katmaz. şu filmdeki olaylardan, konudan elli tane var. ne korkusu, ne dramı ne de bilim kurgusunda yeni bir şey var. hadi yeni de olmasın, böyle iyi bir şey olsun değil mi? bir miktar solucanlar tiksindiriyor, o da normal bir hadise. görüntüleri ve müzikleri de standarttı. partideki müzik biraz değişikti sadece. belki filmdeki diğer müzikler de filme göre daha iyi olabilir. öyle saçma sapan virüslü, solucanlı bir film izlemek için ısrar ediliyorsa ancak o zaman izlenebilir, yoksa gerek yok yani.

--- spoiler ---

.biyoloji dersleri, parazit solucanlar ve fare saldıran kedi meselesi şaka gibi olmuş. allahtan bu şekilde bir çözüm bulup ablasını kurtarmayı yapmadılar ama yine de kötüydü. neymiş efendim havasız bırakırmışsın, sonra solucanı çekermişsin. koca ülke gitti lan, bunu deneyen olmamış mıdır sence? ha bu kadar sıçtık, onu da yapalım deseler zaten toplamda iki puan fark edecekti.

.bunun yerine ablamı geride bırakamam geyikleri yapıldı, sonra öldürmek zorunda kaldı. dramlarını kaldırmaya da yetmemiş. öyle son bir öpücük ve arabaya biniş. babaları da amcalarında sağ ve salim imiş. ona gittiler ve öyle bitti.

.dünyada grip salgını diye bir şey var. bunlar rahat. okulda hasta kız var, salgın var ama yine herkesler rahat. sonra körün gözüne parmak şekilde kanlar kusarak yerlede yuvarlanıyor ve devlet o vakitten sonra geliyor.

.karantina başlıyor ama o da şaka gibi. karantina ortasında parti düzenlemeler, hastalığı yaymalar şeklinde ilerliyor.

.olaylar öncesinde liseli filmi olmasından dolayı olsa gerek. ebeynler ortamdan uzaklaşıyor. abla ve kardeşine kalıyor mesele. ablası fingirdek biri, hemen oğlan atıyor eve, kardeşi de komşu oğluna yanık durumda. böyle de salak bir kurgu yapalım demişler.

.partide ablası kardeşini kurtarmak için kendisini feda ediyor ama işte yine de saçma. gelişi saçma bitişi saçma, yapacak bir şey yok.

.sonlara doğru ordu bombalamaya geçiyor, bu da standart hareket herhalde. bu duruma standart başka bir tepki ile karşılık veriyorlar. bombanın gelişine havuza atlıyorlar. tabii ki havuzlu ve tabii ki havuz dolu.

--- spoiler ---