29 Ocak 2014

Metallica Through the Never


abiler yaşlanmış haliyle. düz konser görüntülerini koysalar daha iyimiş sanki ya da ne anlatıyorlarsa hikayeyi biraz daha dallanıp budaklandırsalar da olurmuş. öyle çeşnili konser kaydı gibi bir şey olmuş. canlı performansları da o kadar müthiş olmadığı için bir yerden sonra bayıyor insanı. tabi yine de adamlar hala yıkılmamış ayakta, bir şeyler yapıyorlar işte.

--- spoiler ---

.one şarkısının çalımı en kötüsüydü herhalde. lars amcamız yaşlanmış da yetiştiremiyor mudur nedir? bir sürü aksama vardı. vasat şarkılarından memory remains miydi neydi? onun da çalımı en iyilerden idi. hep birlikte söyleme şeysini devamlı yapıyor falan da en iyi bunda gitti. eller havaya falan hehe.

.en son bitiş kısmında orion şarkısını dillendirdiler, dilsiz tabi de basçı arkadaşı aralarına almışlar ama çakma olduğu belli oluyor biraz. yani adam iyidir hoştur da tarzları çok ayrı. hepsi birbirine benzemek zorunda değil tamam da arkadaş o ne öyle?

.adamlar en başarılı metal gruplarından tabi şimdi bu kadar laf edince insan utanmaz mı? diye düşünülmesin. çaldıkları parçaların büyük kısmı bir yerlere kazınmış parçalar, kim bilir kaç kişi için de aynıdır. sırf bu yüzden bile haklarını teslim etmek gerekiyor.

.da ulen, film olayı da kimin aklından çıkmış, yazarlarından biri kirk abimizmiş. ondan mı çıkmış bu süper zeki kırma iş. ne bileyim dediğim gibi ne filmden pek bir şey anladım ne konserden. konser show'ları da pek yapmacık idi. yok adamın teki yaralanıyor da bunlar devam ediyor falan. hehe tabi tabi... o çantada da ne varsa artık çok gizemliler, uykum kaçacak şimdi.

--- spoiler ---