22 Aralık 2013

Polar Bears: Spy on the Ice


gizli kameralar, casus kamerlar buzda giden, suda giden ya sabit kamerlar... güzel olmuş, adamlar uğraşmış. hele yuvarlık bir kamera çıkıyor da farklı açıdan görüntü alalım diyor ya o hayli iyi idi. bir buçuk saat biraz uzundu kutup ayıları için ama değişik hallerini gördük. fazla kanlı canlı görüntüler kaydedememişler. avlanma görüntüsü göremedik ama değişik görüntüler gördük diyebilirim.

--- spoiler ---

.en acayip görüntüleri çiftleşme meselesi idi. kur yapma diyelim daha anlaşılır olsun. çiftleşirken göstermiyorlar da dişi erkeği peşinden koşturtuyor iyi güzel. sonra sapa bir yere tırmanıyor. o da güzel erkek çok daha ağır olduğundan tepelere saramıyor. sonra yavrum yazık vaz geçiyor ama bu sefer dişi pozdan poza giriyor. tekrar gaza getiriyor elemanı. komik idi, komik de çekmişler. 

.kıyıya vuran balina çok nadir diyor ama devamlı bunu görüyoruz. bir sürü ayı ve sosyalliklerinden falan bahsederken ağır abi dağıtıyor ortalığı. suda karşı karşıya gelince bir şey yapmıyor. göz dağı veriyor ya garipti o kısımlar da.

.tek yavrusu olan anne, pek aç idi. sonuna kadar da kalıntıları yedi. yazık balinanın bile dipteki kalıntılarını yemek zorunda kaldı. üstüne bir de yavrusunu savunmak zorunda kaldı. yavru da devamlı tırmanıştan düşüşe geçiyor idi.

.fok avlama stratejileri hakkaten acayip. gizli gizli gidiyor, dalıyor çıkıyor. kör noktadan fok'un arkasına geçiyor. hop tekrar dalıyor ama kaçırıyor falan. benzer durumda anne ayı, yavruları yüzünden foku kaçırıyor. fokları da yiye yiye bitiremediler.

.eriyen buzullar meselesine çok girmediler. hatta buzsuz bir dünya için hayatta kalma dersleri aldı şeklinde bir muhabbet de yaptılar. kutup ayılarına bir şey olmayacak herhalde. aman olmasın tabi.

.meraklı davranışları hayli iyi idi. gizli çekimlerde kutup ayıları kadar meraklısı yokmuş dediler ama biraz sallama bilgi geldi. kameralarla oynama, üstüne çıkıp kırmalar falan iyi idi. buz kırma hareketini her şeyde uygulamaları da pek tatlı tabi

--- spoiler ---