25 Mart 2013

Clash of the Continents

ikinci bölüm:

pek güzel bir belgesel değil. idare eder diyelim. meseleleri fazla yüzeysel ele almış gibiler. en azından ikinci bölüm itibari ile geçmişte olmuş bir dönemin tekrar yaşanacağı üzerine bir belgesel yapmışlar. tamam iyi güzel ama ya insan faktörü? hem geçmiş dönemin benzerini açıklamak, 250 milyon yıl sonra... bilimsel geyik gibi olmuş.

--- spoiler ---

.250 milyon yıl sonra bir seyyah, pek de güzel olmayan bir giysisi ile dünyayı ziyarete gelir. kıtalar birleşmiş, pek bir canlı kalmamış ortada. olayları bunlar üzerinden açıklamaya çalışırlar ama işte daha önce Pangaea döneminde de benzer şeyler olmuş ama canlılık ortadan kalkmamış. şimdi ne olmuş da ortadan kalkmış bunu açıklayacakları yere yok saksafonun fosili yok şehirler şöyle olur böyle olur geyiği çevirmişler.

.insan etkisinin kimyasal sonuçlarının olması gibi bilgiler hoş tabi, üstü kapalı insan yüzünden tüm canlıların tükeneceği ve hatta fosillerinin bile kalmayabileceği de fena bilgi değil ama nasıl ve neden? açıklama yapmadılar.

.üstüne açıklama yapan bilimsel tipler arada kahkaha falan atıyor ya hiç olmamış lan. sen gülemezsin bir kere, hem komik bir şey de yok ortada naptın sen? adam açıklama yaparken yanardağ patladı diye gülüyor. olaya gel...

.bölüp börçük dağınık bilgiler var, 250 milyon yıla allah kerim diyelim.

--- spoiler ---