3 Haziran 2013

The Fall


pek dokunaklı bir film imiş, yer yer göz sulanmasına sebebiyet verdi. kurgusu da pek tatlı, hikaye içinde hikaye anlatımı. film içindeki hikayeden filmin kendisine geçişler de pek tatlı. biraz abartı işler oluyor ama o kadarı da olur diyebiliriz. kızcağıza film çekiyoruz diye söylememişler mi? pek güzel oynamış maşallahı var. müziklerimizin büyük çoğunluğu sıradan bir iki özel yerindeki müzikler güzel. yaşam sevgisi üzerine pek acıklı bir hikaye diyelim, izlenir.

--- spoiler ---

.intihara meyilli iş kazası geçirmiş bir düblör arkadaşımız var. diğer tarafta da portakal toplar iken kolunu kırmış bir kızcağız var. bir hastanede geçiyor hikaye ama aynı zamanda masallar diyarında geçiyor gibi. uydurdukları hikaye gerçek hayattaki tiplerden oluşuyor, üstüne geçişlerde o an söylenilen laflar hikayede söyleniyor falan ya, bu pek tatlı olmuş. güldürüyor insanı.

.intahara meyilli adamcağız, kızcağızı hikaye ile kandırıp ilaç aşırtmaya başlıyor. yeterince ilaç toplayıp intihar edecek, amacı bu. bir noktadan sonra buluyor ilacı ve yutuyor hepsini, yanı başında kız var. uykuya dalır hikaye anlata anlata... ve öldü sanıyoruz, sabaha bir ceset kaldırılıyor, içimiz burkuluyor ama bir bakıyoruz ki yaşlı adam ölmüş. gugli gugli diye diye gitmiş...

.aldığı ilaçlar şeker imiş diye ortalığı birbirine katıyor bu eleman, derken kızcağız gece daha fazla ilaç bulmak için raflara çıkıyor hop kayıp düşüyor. beynini başını yarıyor, dağıtıyor biraz kendini. olay ortaya çıkıyor, adam bu durumda pişman olmalı falan ama enterasan bir şekilde olmuyor.

.yamulmuş kızın başına gelip hikayedeki karakterleri öldürmeye başlıyor. göz yaşları sel oluyor bu aşamada, pek bir garip geliyor insana ulan hasta kızın başında öyle konuşur mu insan? ne kadar kafan güzel olursa olsun, ne kadar intihar edeceksen et. sen miniksin küçüğüm toparlanırsın gibi bir mantık olabilir mi?

.neyseki göz yaşları göğe ulaşınca adam insaf ediyor öldürmüyor karakterini, yaşama tutunmak için minik kızın sevgisine mi bel bağlamış oluyor? yalan da söylemediği için parmaklarını gösteriyor ve derken böylece kısmen mutlu mesut bitiyor hikaye.

.içindeki aşk hikayesini abartmamaları da çok tatlı olmuş, içinde minik kız olduğu için böyle bir olay falan çok manidar geldi bana. en sonunda da sevgili emekçi düblör kardeşlerimize gibi bir kesit yapmışlar. filmin ilk kısmı ile sonu da bu şekilde bağlanmış. eski dönem baya bir aksiyon çekmişler demek ve baya bir sakatlanan olmuş demek diye de düşündürdüler.

--- spoiler ---