21 Eylül 2017

Wonder Woman


çok mu para harcamışlar? yedi tane ülke bir filme ortak girmiş. ilk amazonlarımsı görüntüleri hiç beğenmediydim. sonra savaş görüntüleri şunlar bunlar iyidi. dövüş sahneleri de güzeldi. hikayesi tahmin edilebilir. zaten süper kahraman hikayesi işte, insan çok fazla bir şey beklemiyor. biraz insan karakteri analizi, iyilik kötülük hikayesinden de serpiştirmişler. olmasa olmaz. kötü karakteri de hoş olmuş. müzikler de fena değil. çok kafa ağrıtmadan verdiler coşkuyu. süper kahramanlı, ekip çalışmalı, savaşlı, yanarlı dönerli bir film izlemek için işe yarıyor. süresi biraz uzun ama işte yavaş yavaş izlenebilir, acelesi yok.

--- spoiler ---

.wonder woman'ın babası zeus'muş. bunu da pek bilmiyordum. kendisi herkül gibi bir şey yani. yarı tanrı yarı insan mı? yoksa ares gibi mi? orasını pek bilemiyoruz. her türlü süper kahraman işte. ilkin sadece dövüşçü zannediyor kendini ama öyle değilmiş.

.bunların memleketindeki görüntüler zaten çok yapaydı. amazonların arasında tek çocuk bu. zeus kilden yaptı seni diyorlar. kilden yapmamış herhalde. artık neyse. ares'e karşı insanlığın son silahı imiş. kılınç mılınç gösteriyorlar ama esas silah kendisi.

.bu tanrı kadın, insanların arasında takılıyor işte. annesi zaten seni hak etmiyorlar diye göndermiyordu. uzun zaman zaten gerçeği saklamışlar. mevzuyu ares'ten öğreniyor. o vakte kadar alman bir generali ares zannediyor. gidiyor adamı öldürüyor ama savaş bitmiyor. dağılıyor gidiyor.

.meğer ares ingiliz tarafındaymış. insanlara savaşı değil sadece araçlarını vermiş. insanlığın ne kadar kötü olduğunu anlatmak için bunları yapmış. başlarına gelen her şeyi insanlar kendilerine yapmış. evet bu doğru. diana da bunu kabul ediyor ama sevgi diyor. sevgi var diyor ve yer misin yemez misin dövüyor ares'i... en son da yıldırımını alıyor, iade ediyor ve öldürüyor.

.steve denen eleman da işte yavuklusu, ingiliz ajanı şeklinde bunun adasına düşüyor. hep birlikte maceraya atlıyorlar. en son alman kimyasal silahlı uçağı gökyüzüne çıkartıp patlatıyor. suya muya indirse olmuyor muydu? patlatınca tamaman yok oldu sanki ama yine de kendisinin ölmesi gerekmiyordu. hele hele diana ölümsüz iken kendisini heba etmesi pek olmadı ama birinin ölmesi açısından iyi oldu. en azından diana'nın ortaya çıkışı için sevgi vurgusunu böyle yapmak istemişler, o güzel oldu. gerisi de idare eder işte.

.sonra da sevgili kahramanımız uzun süreler yaşadıktan sonra insanlık için savaşmaktan çok içlerindeki iyiliğin kazanması için, sevgi tarafına yardım etmeye karar vermiş. bundan sonra kaba kuvvet kullanmaması lazım ya tabii öyle olmaz. sonraki film olursa yine verirler coşkuyu.

--- spoiler ---