25 Aralık 2012

Ao, le dernier Néandertal


komik derecesinde saçma hataları var filmin. bilemiyorum 2010 yılından sonraki bilgilere göre mi değerlendiriyorum ama neandertaller hakkında söylenen bilgiler ile pek uyuşmuyor. yapım olarak da hayvanlı sahneleri çok kötü çekmişler, konuşulan dili de hafiften saçmalamışlar gibi geldi. araştırmışlardır herhalde ama devamlı aynı şeyleri diyorlar sanki. fransızca sunum da pek bir eşeğin zikindeki kelebek gibi olmuş. mağara adamı şiirsel düşünebilir mi lan dedirtti. pek memnun kalmadım ama neandertallere ilgi duyuluyor ise izlenebilir, yoksa salla gitsin.

--- spoiler ---

.ao adlı arkadaşımız türünün son örneği imiş. bir kere bunda bir hata var arkadaşım. neandertaller homo sapienlere karışarak ortadan kalktılar. bu konuda gizem hala var diyor ama filmi son kalan neandertal üzerine çekmekte beis görmemişler. ha çocuğu falan da oluyor ama öyle karışmak değil. ırk olarak karışıp azalarak yok olmak tersinden şu an ki dna'larımızda neandertal geni de bulunması yani. bir tane adamdan o gen gelmemiştir herhalde.

.mağara resimleri yaptıkları konusunda da bilgiye rastlamış idim. yine 2010'dan sonra mı bulundu bilemiyorum ama filmde mağara resmi görünce irkilen bir neandertal var. saçma geldi ister istemez. neyse işte.

.film içinde de bocalamışlar, adam kolyeye öpücük veriyor ama birbirlerini öpmeyi bilmiyorlar. yalıyorlar bildiğin. fransızlar mı böyle görmüş acaba ya da fransızlara mı daha çok neandertal karışmış. ayak üstü yalaşıyorlar, öpücük yerine. komedi gibi. köpekler gibi, plesantayı falan yalıyor ayrıca. o da acayip.

.böyle insanlara bok atalım demişler, vicdanlı bir ilkel insan. hani köylü ama dürüst olur ya onun tarzı bir muhabbete girmişler. yeri geliyor hayvan gibi yeri geliyor naif. kişilik bölünmesi yaşayan bir neandertal pek saçma olmuş kusura bakmasınlar. üstüne bir de ateş ve duman ile elemanları öldürüyor sona doğru.

--- spoiler ---