24 Şubat 2016

The Lazarus Effect


yahu filme iyi girdiler de o son neydi? yazık etmişler. o kadar tip getirmişler ama yine de olmamış. kendi çaplarında önemli şahsiyet değiller ama işte dizilerden falan tanıdık tiplerdi hepsi. esas adam en kötü karakteriydi. filmdeki köpek bile under the dome filmindeki köpekti. o bile esas adamdan iyi oynamış. güzelce deney görüntüleri, din iman ve bilim tartışmaları gibi başlayıp böyle saçma bir psikolojik korkuya gitmiş. daha iyi olabilirmiş ama olamamış. yine de öyle sıkmadan izletti kendini, kısaydı zaten bitti gitti. görüntüleri kötü değildi, müzik (hoplatma efektleri) yerli yerindeydi.

--- spoiler ---

.zaten filmin isminden bir miktar anlaşılıyor olaylar ama cehenneme çevirme olayı saçmaydı işte. insanların en kötü anılarını cehennem olarak yaşama fikri falan fena değil aslında. ölüm sonrasının araştırıldığı filmler de güzel oluyor ama olmayınca olmuyor.

.ilk domuzu diriltmeye çalışıyorlar ama olmuyor. devamında köpeği diriltiyorlar, onun diriliş anı zaten filmin tepe noktası. sonra hayvanı nasıl oynatmışlarsa böyle donuk ama asabi. aynı zamanda da düşünceli bir eda takınmış. iyidi o kısımlar.

.köpekle ilgili daha çok atraksiyon beklerken hayvan pek saldırganlaşmıyor. bir iki name yapıyor sonra zaten esas kadın oyuncusu yamuluyor, onu geri getiriyorlar ve köpekle karşılaşmasında onu öldürüyor. şimdi niye öldürdüğüne kafayı taktım. filmin sonundaki gibi daha çok kendi gibi mi yapmak istiyor? yoksa cezalandırmak mı istiyor? ilk seçenekse köpek de onlardandı, saçma oldu. ikinci seçenekse kendi cehenneminden çıkarıp almak pek de ceza olmasa gerekir.

.ilk halinden memnun değil gibiydi ama elli tane özellik kazandı. birden süper kötü oldu. neden o kadar kötü oldu? bunun da pek açıklaması yokken filmin sonunda küçük kızın evi yaktığını öğreniyoruz. hani kibritle oynarken olan bir hadise deyip, senin suçun yok yavrucum diyerek belgesel kameramanı (böyle de çakma bir karakter uydurmuşlar ama kendisi into the badlans ve once upon a time dizisinde oynayan şahıs) hatunun olayları çözeceğini düşündürüyorlar. meğer hepsi hayalmiş.

.hepsini öldürüyor, kötü son ama pek bir yere gitmediğinden pek boş oluyor. diğer türlü de çözülürdü. bu da neden kötü olduğunu anlamamıza sebep olurdu ama öyle olmadı. böyle uygun görmüşler.

--- spoiler ---