23 Şubat 2015

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1


açlık oyunsuz bir açlık oyunları, hadi devrim falan olacak diye insan tamam diyebilir ama aksiyonun içinde hep gördüğümüz gibi esas kadın oyuncu kullanılmazsa ne manası kalır? mantık hataları da vardı bir sürü. ne bileyim devam filmleri hastalığı bunda da olmuş. yine de ilgi çekiyor tabi, iki saatlik süresinde izletiyor kendini ama çok da memnun kalmıyor insan. dizi sonu gibi film mi yapılır? part 1 demişler bir de... geniş ölçekli görüntülere geçilmiş ve fena olmamış. en olumlu yönü bu herhalde. kalan kısmı, senaryosundan müziğine sıradan olmuş artık.

--- spoiler ---

.jennifer kendini çok bozmuş hehe, skandallar sonrasında mı böyle olmuş yoksa? uyandığından itibaren peeta diye tutturdu. bunların aralarındaki aşk hikayesine zaten hafiften kılım, diğer elemanı memlekette bırakıp gidip bununla oynaşıyordu falan derken şimdi baştan sonra bir elemanın ağıtını yaktık.

.ulan onbinler ölmüş yamulmuş gitmiş, insanlar bir barajı patlatacağız diye sapır sapır mermi önüne atlıyorlar ama yok peeta, başlarım böyle işte dedim ya neyse işte aşk hikayesi satar muhabbeti.

.peeta'nın beynini yıkamışlar, katniss ile buluşmasında sarıldı boğazına boynunu falan kırdı. gözler kırmızıya döndü, eh şaşırtmaca olarak güzel de adam bir deri bir kemik nasıl kaldırdı o kadar? nerden geliyor bu güç? buna bile takıldım.

.başkentin sistemine sızma olayı da komikti, adamlara yayın yapıyorlar sistemlerine sızıyorlar ama adamların elektriği yok? nasıl yani? hadi güvenlik sistemlerinin kendi elektriği olsun iyi güzel ama kime yapıyorsun o yayını? bir de sır açıklıyorlar, e kimse izleyemiyor doğru düzgün arkadaş?

.neyse beyaz sakallı bunlarla oynamış işte peeta'yı hazırlamış, gelip kurtarmalarına izin vermiş ta ki katniss'in ölümü sevdiceğinin elinden olsun diye. eh be abi, olacak iş mi? karı diyor onun yerine beni al teslim olayım falan. niye kabul etmiyor? hangi kafayla yazmışlar senaryoyu anlamadım. sadece şaşırtmaca için saçmalamışlar.

.propaganda olayı da komikti bir yerden sonra, neymiş stüdyoda kendi gibi davranamıyormuş. kimse ne yapacağını söylememeliymiş o yüzden sahaya inmeliymiş. derken bunu sekizinci bölgeye girerken görüyorlar ama katniss haricinde hepsini öldürüyorlar. işareti yapanları öldürüyor ama işaretin sahibinde dokunmuyor. böyle mantığa koyayım afedersin. ha ölse kahraman olur devrim daha da ateşlenir falan deseler yine bir mantığı olacak ya yok bir mantık.

.insanların şarkılar söyleyerek devrime gitmeleri, laflarını tekrar ederek bomba patlatmaları da zekalarına hakaret gibi olmuş, tamam ilham veriyordu şuydu buydu ama bu kadar da körün gözüne parmak şeklinde olmamalıydı. yönetmen hatunun saçından başka bu kısımla ilgili bir şeyi beğenmedim.

--- spoiler ---