22 Ağustos 2015

Avengers: Age of Ultron


yapay zeka olayları ne çok arttı, her filmde esas konu. dünyayı buna mı alıştırıyorlar nedir? filmin temeli pek boştu, üç beş insanlık üzerine ve üreme üzerine laf ettiler o kadar. dünyayı daha iyi bir yer yapmak için yok etme fikrinden de bir türlü vazgeçemediler. dinozorlar da dinozorlar arkadaş yani, işte bir temizlik işi, bir nuh tufanı falan derken böyle göndermeler haricinde tamamen aksiyondu. artık teknik olarak o kadar sıkılmışlar ki oyun gibi başlattılar. scarlett hatununun kızıl saçları hep yeşil ekranlı gibiydi. çok büyük çaplı işler yapalım derken hepsi maketimsi gibi mi olmuş ne olmuş? filmin sunumundan mıdır? webdl iyidir ama pek lezzet alamadım görsel şölen açısından, geriye de nesi kalmış bilemedim? tabii süper kahramlarımıza can kurban, kaptan amerika salağı hariç. öyle izledik bitti işte.

--- spoiler ---

.göndermeli, kinayeli konuşmalar çoktu. devamlı bir konuşma yapmaktansa az öz laf koymaca yapsalarmış? tony abimiz hep böyle de diğerleri de eklenince kafa yaptı resmen film. gerek yok, çok nadiren gülümsetti zaten.

.kaptan amerika zaten karın ağrısı, olduğu sahnelerden tiksindim. önceki filmlerin ilkinden sonra da bıraktım. ne bileyim amerika kasıntısı olması yanında bir numarası da yok, kendileri bile dalga geçti frizbi oynuyorlar, bu metal parçasıyla diye...

.ultron abimiz iyidi güzeldi derken olmadı yani, vision mudur nedir? tam ismini bilmiyorum bu süper süper kahramanın, jarvis'in vücut bulmuş hali gibi yapmışlar herhalde. ötesini berisini bilmiyorum, sadece gözüm bir yerden ısırıyor. konuşmalar fena olmasa da yine çok geldi bana. o kadar süper gücün de bir faydasını göremedik.

.thor abimiz arada kopup gidip kendi başına takılıyordu. bir görü peşine düştü de oradan sonsuzluk taşları ve sonraki bölüme geçmiş gibi olduk. görü veren sevgili kızcağız pek iyidi aslında olsen hatununu listeye aldım mı bilmiyorum? gözüme pek hoş geldi böyle özel güçleri ile. ilk kötülerden sonra pat değişiyorlar falan oralar zaten klişe idi, yetmedi sonunda eğitime başladılar. oldu olacak x-men okulu falan da yapsınlar ya neyse işte.

.derken işte giriş kısmındaki arbededen bir asa çıkar, onun içinde bir yapay zeka. tony ve hulk abimiz bunu insanlığın yararına kullanabilir diye kasarken ortaya hayırsız evlat ultron çıkar, dünyayı katıp karıştırır.

.yok etme planı fena değildi. yerden bir kütle koparıp onu göktaşı gibi düşürmek. ha biraz zor belki uzaya çıksa göktaşı yönlendirse daha zahmetsiz ama adamlar geniş ölçekli düşünelim demiş fena olmamış.

.tabii şehrin tahliyesi, insan kurtarma ve kahramancılık oynamadan biraz gına geldi. hızlı veledin ölmesi yine fena değildi de hemen birden kötüden iyiye dönüş saçmalığını yapmaları da gerekiyordu yani.

.neyse elli bin tane demir adam klonu, ultron ile göğe yükselmiş şehirde bir dünyanın sonu mücadelesi verdi ve tabii ki kahramanlar kazandı. hulk uzaklara gitti insanlara zarar veriyorum diye. yeniler için eğitim çalışmaları başladı ve böylece film bitti. thor  da memleketine gitti her zamanki gibi.

--- spoiler ---