2 Eylül 2019

Brain Games


ne zamandır yarım yamalak denk gelip izliyorum. bir taraftan ilgi çekici ama diğer taraftan sunan arkadaşın fazla heyecanlı sunmasından dolayı insan bir tiksinti yaşıyor. başka saçma sapan belgesel sunmuşluğu da vardır. tipin özel alanı bu galiba. başka bölümünü izler miyim, emin olamadığım için ayrı ayrı yazmıyorum. tek şekilde toparlanır. zaten genelde aynı muhabbetler. bu serinin akıl oyunları demişler de beynimizi kandırma olaylarını inceliyorlar. şunu yazdığım sıralarda imdb sayfasındaki trailer bölümünü izlemişim, böyle de bir tesadüf diyelim artık. belki ona göre yayınlamışlardır. sekiz puan vermişler ama bölüm puanları çok düşük. nasıl bir kafaysa onu da anlamadım.

s02e05:
Power of Persuasion

--- spoiler ---

.insanların ikna olması meselesiyle gelmişler. beyin en kısa yolu seçer, bu da insanları ikna eder diyorlar. haklılar yani diyecek bir şey yok. kutular içindeki geyik, biraz saçmaydı. yemek eşliğinde izlendiği için bir çok oyununu oynayamadım ama zaten işim gücüm yok bunlarla mı oynayacağıma arkadaş, meşgul bir insanım.

.açılıştaki ördek tavşan geyiğini bile anlamadım desem yeridir. adamlar ördek diyor sen ördek görüyorsun, tavşan diyor sen tavşan görüyorsun. iyi güzelde birinin kulağı, diğerinin gagası oluyor. çevirme olayı değiştiriyor aslında. bence zorlamışlar bu hadiseyi. ben arkaplana bakıyordum bir terslik var mı diye?

.patlamış mısır meselesi ya da yakınsatma meselesi mi demişlerdi. o iyidi. iki seçenek olduğu vakit seçim farklı. bir seçenek diğerini geçersiz kılıyorsa, bu durumda seçim daha farklı oluyor. buna lafım yok. çok da mantıklı ama patlamış mısır miktarında 3 dolarlık olan ile 7 dolarlık olanları bir kıyaslasalar daha mantıklı olacaktı. sanki normal fiyatı gibi geldi bana ama  yine de insanlara fazla gelip almamaları ilginç 3'ü de alma lan o zaman. yeme şu zıkkımı!

.elemanın giyinişinden, karının kendini anlatışındaki sıralama meselelerine kadar kısmı geçiştirmişim artık. çok da mühim değil zaten. ana hikaye aynı. 

.son kısmı fena değildi. çocuklar üzerindeki yalan testi ve yalanlar meselesini fena yapmamışlar. uzman getiriyorlar. çocukları sorgulatıyorlar da o da komik. yalan beynin gelişimi ile ilgili bir hadise diyorlar. o yüzden abartmıyorlarmış ama diğer taraftan sıkıntılı bir şeymiş. 

.esas insanların kendileri hakkında söylediği yalanlar yüzünden sıkntıya düşmemeleri ilginç geldi. hatta kendi hakkında yalan söyleyen insanlar sonra bu yalanları gerçekleştire biliyormuş. sahte gülücük ve oyuncu arkadaşlara da söyleyecek sözüm yok. onlar da haklı.

--- spoiler ---