1 Ekim 2014

Teenage Mutant Ninja Turtles


filmi beğendiğimi söyleyemem, hemen izledikten sonra da yazma fırsatı olmadı detayları unutmuş olabilirim. çigi filmlerini o dönemde çocuk aklı ile takip ediyordum zaten ciddi bir malumatım yok ama çizgiler ile film senaryolarını kafamda birleştiremedim. filmin senaryosu inanılmaz basit bir şey olmuş. aradaki komikliklerden güldürenler olmasa, asansör sahnesi falan mesela olmasa filmin iyice beter olacakmış. aksiyonlar falan yerli yerinde tabi. müzikler en kötü kısmı, kafa ütüleyen saçma sapan orkestra efektli filmleri komple yakasım geliyor ya neyse öyle işte ısrarla izlenmek isteniyorsa izlenip bir miktar keyif alınabilinir, senaryosu yok hükmünde filmlerden. dikkat buyurun lütfen.

--- spoiler ---

.bir kere april meselesi böyle miydi? filmi resmen megan fox üzerine yapmışlar, yapımcı ile samimi midir nedir bilmiyorum ama filmi benim üzerime yap demiş herhalde. çocukken splinter ve kaplumbağaları kurtarmış ve hatta o zamanlar bakın diyor tüm besinler bu pizzada var bol bol yeyin ulan diyor, oradan pizza manyağı oluyor bizim tosbağalar, koruyucu melek demiş buna splinter. yaptığı da yangından kaçırıp lağıma doğru götürmek. alıp beslesene yahut sahiplendirsene? hadi sıçanı kim ne yapsın da su kaplumbağalarını alan olurdu.

.ta burada film şaka gibiyim diyor allahtan mikelenjelo gibi bir espiri makinasını yerleştirmişler de insan biraz gülüyor. batman'e göndermeler. asansördeki beat box olayı falan derken öyle güldürdüğü yerler var bir sürü.

.boyları meselesi de biraz garipti, normalde kaplumbağa kardeşlr bu kadar iri değildi. böylesi daha iyi olmuş sanki ama ne bileyim insan garipsiyor. bir de hepsinin boylar aynı değil. o da garip geldi. normalde hepsi standarttı sanki yanlış hatırlamıyorsam.

.shredder en kötü tipi idi, arada japonca koymuşlar abimize. hem kendisi sadece new york ile takılmıyor dünyaları mahvetmeye çalışıyordu. yeraltında takılan mekik tarzı aletleri vardı, beyin vardı falan. şu durumda şehri zehirlemeye çalışan mafya babası tarzında bir şey olmuş. kıyafeti de çok kafa ağrıtıyor idi. splinter'ı tokatlaması da çok saçma geldi bana. nerde sensei? tabi bulduğu kitapla kendi kendini eğitirse olacağı bu.

.zengin tipin mutojen meselesinde april'in babasını öldürmesi ve şehri zehirleyip antidot satması yani olmayan senaryonun konusu da çok saçmaydı. lan adam zaten zengin, daha zengin olmak için şehri yok etmek neyin kafası? bu kadar psikopat kötü gördükten sonra bu tatlı su kaplumbağası gibi geldi bana, tabi mutasyona uğramamış. ha bu arada tatlı su kaplumbağaları mıydı? yoksa kara kaplumbağaları mıydı? ona da bakmak lazım.

.april karakteri megan'a da kel alaka olmuş. haber peşinde koşan gazetecilere dair milyon tane film izleyince bu ortalarda 3d destekli abla tarzında olmuş. başka da bir numarası yok gibi ama esas karaktere bunu koymuşlar. üstelik orjinal hikayede haber yapmaya devam ediyor ve hatta kötülerle savaşmaya yardım ediyordu.

.velhasılı kelam, birbirlerine güvenerek her zorluğu aşarlar muhabbetiyle bitirdiler filmi. şehri kurtardılar tabi, son şakalı komiklikli araba patlatarak da bitirdiler.

--- spoiler ---