25 Nisan 2018

Prodigy


paraları pek yokmuş, efektlerde kesin ip var. mekan çok cılız, bilim kurgu için gereken ekipmanlar falan yok ama bir şeyler yapmaya çalışmışlar. belki film yapımcılarını aradan çıkartmışlardır artık bilmiyorum. genel hikayesi fena değil. esas adam ve minik kız da fena değil ama geriye kalanlar şaka gibi oynamış. hele albay denen mal, çok kötüydü. adamın tipini görmek bile insanı üzüyordu. müzikler de haliyle kötü, görüntüye uğraşmayan müziğe hiç uğraşmamış. psikolojik olarak deney falan yok. deneyden çok özel güçlü bir kız çocuğunun dramı diyebiliriz. psikolog olan adam da esas adam rolünde, diğer tiplerin yanında şaka gibi kalıyor ama durumu bu çözüyor, ona da gönderme olsun demişler herhalde.

--- spoiler ---

.satranç oyunu ile başlatıyorlar, arada biraz koyuyorlar, sonu yine satranca bağlıyorlar. gereksiz aslında ya neyse işte.

.şimdi olmayan yerlerden başlayalım. bu kızcağız neden son aşamada kontrol odasındaki joyistiği ve herkesi etkileyebildi. daha önce niye yapmadı?

.bu kadar zaman nasıl kimsenin aklına gelmedi? bu psikoloğun olayı ne ki? hem diyelim sosyopat, o halde üzerinde yaratık gibi inceleme mi yapmaları gerekiyor? özel güçleri yüzünden yapacak olsalar yine yaparlardı. orası da abartı olmuş.

.bir kızcağız var, özel güçleri var. yanlışlıkla annesini öldürmüş. diğer insanlara kendisinin canavar olduğu konusunda ikna çabaları olmuş. herkese kötü davranmış, bunlar da kızı kesip içine bakacaklarmış. koskoca bilim insanları bunu tartışıyor ya salakçaydı biraz. onun yerine başka bir şey bulabilirlerdi.

.olayla ilgili bir kadın ajan okuldan tanıdık psikologu devreye sokuyor. onun da küçük kızı ölmüş. tam da denk geliyor yani ve geçiyorlar insan gibi konuşuyorlar.

.tabii ilkin çok cadaloz, her şeye bir cevabı var. altyazı mı çok kötü çevrilmiş yoksa çok mu karışık konuşuyor anlamadım. dert de etmedim, lagaluga bir yerden sonra. kızın durumu anlıyoruz, adam da sempatik bir insan evladı, empatisini de yapıyor.

.satranç oyununda veziri korumasından büyük çıkarımlar yapıyor. tabii bu kadar zeki kızı satrançta yenmesi de ayrı bir olay.

.derken albay yetti gari kızı keseceğim diyor. hemen öncesinde kızcağız iyice kötü karakteri oynamak için satrançta yenilince ortalığa saçılan eşyalarla psikologu tehdit ediyordu. 

.tam bir yerlere gelecekler, gelemeden iş bitiyor gibi gösteriyorlar. sonra gizli saklı tekrar kızın yanına gelip, annesinin bunun için yaptığı kolye ile mevzuyu açıklığa kavuşturuyorlar. tabii bunca zaman kimse o kolyeyi getirmemiş olması da saçma. psikologa hemen bulup getirmemeleri de çok saçmaydı.

.her durumda hayat üzerine bir iki laf, fazla zeki ve üstün güçleri olan bir kızcağızın hayatlara dokundurmasını izletmek istemişler. sadece küçük ve pişman bir kızmış. adamla arkadaş olup arada bir satranç oynuyorlar, tabii yenilmekten hala korkuyor.

--- spoiler ---