10 Ekim 2014

Space Pirate Captain Harlock


animasyonlar fena değil de senaryo çok bölüp pörçük geldi bana. 78 yapımı başka bir çizgi film çıktı. kökeni bu mudur? başka bir yapım daha var mıdır bilmiyorum. kaptan harlock efsanesi diyor kendine abimiz ya biz duymadık hiç efsaneyi falan. evren ve uzay savaşları açısından iyi güzel de eh yani diyoruz sonunda. animasyon izlemek için vakit öldürmelik bir film olmuş, müzikler de pek iyi sayılmaz.

--- spoiler ---

.nerden başlayayım bilmiyorum şimdi bu kadar hengame niye adamlar nötron yıldızını silah olarak kullanabiliyor ama dönüp dünyaya yerleşmek için savaş mı yapıyorlar? başka dünya gibi gezegen bulunmadı diyorlar, oha diyorum. başka uzaylı  yok diyorlar yine oha diyorum ama bir tane tür çıkıyor. yine japonların elf manyaklığından bir esinlenme hoş bir hatun.

.evren merkezini dünya olarak düşünmüşler, bakış açıları kısıtlı geldi biraz. ışık hızını aşmışlar, karanlık madde (kara madde) enerjisini kullanmayı becermişler ama hala saçma sapan işler peşindeler. hele bu kadar zaman geçse de japonlardaki yenge manyaklığı geçmeyecek gibi. gereksiz bir yan konuydu.

.çiçeklerin annesinin istediğini gibi olsun diye serayı havaya uçurması. abisini sakat, yengesini de komaya sokması da yuh artık dedirtti. teknoloji henüz uzuvları tamir edemiyor ama komadaki birinin bilinci ile konuşabiliyoruz. yer-gök halüsinasyon olmuş zaten.

.bir dönemin bilim kurgu hayallerini almış harmanlamış gibiler. korsan olayı da çok iyi gelmedi, hani firefly'da vahşi batı ile uzay meselesi yine oluyordu da korsan ile uzay çok gitmedi sanki. gemiler ve halat atma meseleleri de bula bula bunu mu buldunuz diye düşündürdüler.

.esas plana gelirsek, bizim harlock evreni yok edip yeni bir evren yaratma peşine düşmüş bence, zamanın zincirinden kurtulma falan diye anlatıyorlar da adam bildiğin evreni yok edecek. zaman yolculuğu ile ilgisi yoktu bence.

.öncesinde zaten dünyayı yok etmiş, şimdi de evreni yok edecek bombaları yerleştirip sonuna kadar patlatma kafası ile geldi, en sonunda patlatmadan devam ettiler allahtan. insanlık yine saçmalarsa patlat dedi yama'ya hehe. mesajı da çakarız şeklinde bitirdiler.

.adamların kafasına göre evrenin her tarafını gezmişler ama hiç bir şey yokmuş, yine de niye geziyor bu adamlar diyorlar. iyi laflardan bir iki örnek vermek gerekirse, insanlığın evrende kısa bir zaman yer almış olması, yaşamın yolunu bulması gibi laflar söylendi diyebiliriz. üstün körü geçti hepsi ama yine de bir şeyler demeye çalıştı abilerimiz.

.en iyi sahnesi banyo sahnesiydi tabi hehe, yerçekimli damlacıklar ve hoş hatun kişisi olunca gözler bayram etti. çok fazla hatun karakteri yoktu, çok fazla kullanmak istememişler herhalde. tadında ve güzel olmuş bu.

--- spoiler ---