5 Temmuz 2012

Safe House


film akıcı akıcı olmasına, mermiler falan çok gerçekçi saplanıyor. koşturmaca hiç bitmiyor. denzel amca iyi zaten, güzel döktürüyor. diğer dizi çocuğu da fena oynamamış amma velakin senaryo sonlarda pek bir dağıtıyor kendini, yazık etmişler o kadar hurdaya çıkan arabaya falan.

--- spoiler ---

.şimdi anlamıyorum, neden frost ilk elemanı bıraktı sonra geri döndü. zaten öldürecekleri belli neden yani? vicdanı mı sızladı? baştan alsa gitse ölmez idi, ha ölecek ise başka türlü öldürseler idi. götüm gibi olmuş yani bu anlamda söyleyecek söz bulamıyorum.

.komplo da komplo, kötü adamın en güvenilir tip olması da klişe olmuş. filmin başında köstebek o şişkodur dedim ve çıktı yani göstere göstere yapıyorlar bu işleri puan kaybediyorlar olmuyor.

.cia eleştirisi yapmışlar. bizim kurumumuz gibi benimsediğimiz için çok da feyz aldım. yozlaşmasından falan çok da önemli tabi tüm dünyayı ilgilendiriyor. şu wikileaks muhabbetine az gönderme var gibi geldi niyeyse bana belki sadece öyle gelmiştir. neyse öyle işte vurdulu kırdılı bir ajan hikayesi.

--- spoiler ---