10 Kasım 2012

The Day


filmin altyazısını çevirdim diye güzel şeyler söylemeyeceğim pek. idare eder bir film, hiç bir açıklama gelmiyor filmde. olaylar neden olmuş, nasıl başlamış, ne olmuş. Konusu hakkında hiçbir şeyi bilmeyince o afallatıyor biraz insanı. müzikler fena değil, bitiş müziği güzel. bunun haricinde pek bir numarası yok filmin. renklerini de pek beğenmiştim ama olayların olduğu sahneleri o kadar karanlık yapmaları ve bir şey anlaşılmamasına sebep olmaları yüzünden bu konuda da pek güzel bir şey diyemeyeceğim.

--- spoiler ---

.anlatılmayan bir sebep ile dünya tepetaklak olmuş ve hayatta kalmaya çalışan bir grup insanımız var. bu haliyle güzel ama işte ne olmuş ne bitmiş anlatmıyor elemanlar. öyle bitiyor film.

.görüldüğü kadarıyla bitki yetişiyor, hatta tohum bile var ama insanlardan bir kısmı diğerlerini yemeye başlamış. hatta kendi ölülerini bile yiyorlarmış. bildiğin yamyamlık filmi yani. işte vurucu kısmı bu. bundan sonra zaten bir şey olmuyor.

.sadece yamyamlıktan tövbe etmiş kadın kurtuluyor. diğerleri haşat oluyor. tabi saçmalıklardan belli başlıları böyle. arada buna uygun olarak, tabi ki intikam almak için diyorlar. onlar insan intikam alacaklar elbette diyorlar ama yine de çok saçma çünkü üç kişi için herhalde bir on-onbeş kişi ölüyor.

.mermi olayları da çok saçma. ulan sayılı mermin var. sıkıyorsun boşa, ne bileyim iki tanesini kıstırıyorlar bodrumda onlara da sıkıyor mermi. bu tür saçma sapan işleri var yani.

.sonra ne bileyim, smallville'den hatrımda kalan eleman pek bir fevri arkadaşımız. kızı ve karısını ham yapmışlar ondan böyle ama bu yamyamlıktan dönen hatunu hırpalıyor bayağı. bacağından parçayı falan kesip yedirmeye çalışıyor o derece ama sonra hop onun için geri dönüp ölüyor falan.

.neyse böyleyken böyle, çatır çatır insan ölmesi hatta lider konumundaki flashforward'dan hatırda kalan elemanın ölmesi falan güzel geldiydi ama işte pek bir dağıtmışlar. son kafadan koparma sahnesi ve müziği de hoş ama tabi filmi kurtarmıyor o kadar.

--- spoiler ---