19 Şubat 2014

Grand Piano


film ispanyadan görünüyor, oyuncular amerikan, dil ingilizce nasıl ispanya anlamadım. kadınlar mı ispanyoldu neydi? parayı mı ispanya basmış? yoksa imdb bilgilerinde bir sıkıntı mı var? neyse tekrar denk gelirse bir kontrol edeyim. film pek iyi değildi haliyle. aslında güzel olabilirmiş de biraz saçmalamışlar. üstüne sıkıldıkça dikkatim de dağılınca pek dikkatli izleyemedim. öyle ortaya karışık bir şey oldu. müzik filmi sayılır aslında da öyle çok iyi müzikleri de yoktu maalesef.

--- spoiler ---

.hızlı parmaklı ama beş yıl önce konserinde tutukluk yapmış bir piyanist kardeşimiz var. kendisi hobbit olarak tanıdığımız eleman. tekrar sahnelere dönmek için bir konser ayarlıyor meşhur karısı ve konserin başlaması ile olaylar başlıyor.

.hırsız abimiz, kendisi identity'de tanıdğımız abimiz imiş, çalınamayan eserin bestecisi bir müzisyenin piyanosu içinde gizli bir anahtar olduğunu öğreniyor ve onu almak için bu eseri çalacak bir iki kişiden biri olan bizim elemanı tongaya düşürüyor.

.şimdi en büyük soru şu ki filmin sonunda da anlıyoruz cevabını aslında, adamı konserde sıkıştırmasına hiç gerek yokmuş. alacak usulca dayayacak kafaya silahı çal arkadaş diyecek, çalacak eleman ve anahtarı alacak. bunun yerine konserde sıkıştırmalar, türlü çeşit haller falan hepsi boşa çıkmış.

.hele niye açıklıyor bunu? hani adamı gaza getirmek için yapsa müzik aşığı bir tip olsa yine filme iyi gözle bakardım ama bildiğin hırsızmış adam. amacını açıklıyor. eleman nedense en son notayı bilerek yanlış çalıyor ve adamla boğuşup öldürüyor, karısını falan kurtarıyor hehe artık komik oluyor yani ya neyse işte öyle de film bitiyor.

.tabi sonunda tekrar çalınamaz kısmı çalıyor ve anahtarı alıyor. parçada da öyle çok acayip bir şey yok. film arada kalmış yani, çalarken konuşmalar falan da çok abartı olmuş. besteciler ile icracılar muhabbetin laflar da çakılmış arada, esas kötüyü ilk müzik ile ilgili biri gibi sanıyorduk. öyle laflar da etti ama ne idüğü belirsiz şekilde öldü gitti.

--- spoiler ---