28 Şubat 2013

Cujo


köpekli bir film diye izledim, çok da pişman oldum diyemem. iyi çekememişler, senaryo çok sakat. köpeğin durumunu da net açıklayamamışlar. konu az kaldı bari diye yan konular döşenimşler, bak şimdi bu niye böyle oluyor diye araya konu ve kişiler attırmışlar. olmamış tabi hiç biri ama Saint Bernard'a saygılar kuşağında izlenebilir yine de. alakam yok köpekle falan deniyorsa hiç bulaşılmamalı. korkusu gerilimi komik sayılır, ha köpek korkusu olanı belki ürkütür.

--- spoiler ---

.1957 yapımı old yeller izlerken, lan kuduz aşısı ne zaman bulundu. hayvanlar niye aşılı değil gibi bir şeyler dediydim sanki. sene 1983 hala aşısız hayvan var. eşek kadar olmuş başına hiç bir şey gelmemiş ama bir tavşanı kovalar iken yarasa inine girer, yarasa burnundan ısırır ve kuduz olur.

.tüm belirtileri kuduz olarak algıladım ama kuduz köpek bu derece avcı rolünde takılabilir mi? kudurmak olayına pek uymamış, hem beyne ne kadar yakınsa ısırık o kadar hızlı etkiliyor idi, burnunun ucundan beyni kitlemesi çok daha hızlı olması lazımdı.

.çocuğu yaladıydı, ona kesin bulaşması gerekir idi. ne kadar zaman geçti bilemedim ama en azından belirtiler göstermesi gerekiyor idi. ne bileyim işte say say bitmez böyle bir sürü hatası var. kuduz haricinde başka bir şey midir? onun hakkında da açıklama yapmadılar ama kuduz gibiydi işte.

.bir iki sahnede hoplatıyor yine de, köpekcik atlıyor falan. hoş olmuş buralar. arabaya kafa atması komik olmuş. yok artık dedirtiyor.

.tiplerin hepsi çok sıkıntılı, seksenler diye mi böyle? bilmiyorum ama kadın biraz idare eder ama çocuğun ağlaması falan çok zorlama olmuş, adam konuşurken kağıttan okuyor falan gibi. ne bileyim öyle işte.

--- spoiler ---