20 Kasım 2017

Mugen no jûnin


animesi varmış, zaten izlerken bunlar anime gibi hareket ediyor lan insan diyor. animesini pek izlemem herhalde. filmi orta karar bir filmdi. kendi çapında kan revanlı komiklik vardı ama hikayenin başını sonunu anlatmamış gibiler, bir yazı sokup öyle olmuyor işte. hem ölümsüzlük meselesi strain gibi oldu, oradan dünyanın uçlarında ortak hikaye çıkarmışlar sanki. tabii tam olarak öyle değil. shamisen diye bir japon yerel çalgısı ile kadının teki esas elemana yan gözle bakar. güzel tatlı kısa bir müzik, bulamayınca youtube'a yükledim. anime seven yine filmi rahat izler, tatlı bir havası var. hikayeyi bilsek belki daha çok severdik ama buna da razı olduk.

--- spoiler ---

.bir tane samurayımız var, bunu ustası yolsuzluk yapıyor, kötü yöneticidir diye vakti zamanın liderinin üzerine sürmüş. gitmiş herkesi öldürmüş ama bakmış esas yolsuz olan ustası, ortaya çıkmasın diye böyle bir şey yapmış. sonra dönmüş ustasını ve korumalarını öldürmüş. korumalarından biri kız kardeşinin kocasıymış. bunu gören kızcağız kafayı yemiş. ondan sonra da kıza bakmaya başlamış.

.başına ödül koymuşlar, ordan oraya insan doğrayarak giderken işte kız bir an ortadan kayboluyor. yüz tane adamın içinde kendini buluyor. olayı fark etmiyor pek, adam koşuyor yetişiyor. kızı bırakın mırakın derken, kılıncı bırakırsan bırakırız diyorlar, sonra da şak diye kızı öldürüyor. keltoş bir tip işte. sonra artık bizim manyak yer misin yemez misin yüz adama saldırıyor. 

.tabii bir teyzemiz var, kendince komik. ilk bu lafa tutuyordu  sanki. sonra da adam yüz adamı öldürüp ölümcül yaralar aldığı vakit geliyor başına bunu kan solucanları ile ölümsüz yapıyor ve hikaye elli yıl sonrasına gidiyor.

.esas kötümüz var, biraz nonoş tipli, parlak bir samuray. tüm kılınç okullarını birleştirmek istiyor. para için değil güç için dövüşmek istiyor. esas minik kızın babası da okul sahibi, ya bizimle olursun ya da öldürürüz diyor. adam kabul etmiyor ama saniyesinde de ikiye kesmeseler olurdu. şak diye adamı öldürüyor ve kızcağız geride kalıyor. anasını da haşat ediyorlar.

.küçük kız intikam için babasının kabri başında kılınç çalışırken yaşlı teyzemi geliyor. ölümsüz elemanı söylüyor. fedaisi olarak bu eleman da kız kardeşine benzediği için kabul ediyor. derken adam kesme biçme işleri başlıyor. şakalı komikli kesiyorlar ama ilginç işte.

.küçük kızı dövüp duran bir tip var, nasıl bir filmse artık. üstelik bu adam güya bunların dostuydu. taraflar değişiyor. küçük kız intikam alacağı tipe saldıran beş yüz adamı görünce sizin hiç şerefiniz yok mu diye bağırıyor hehe. ulan kızın bağırma ses tonu yüzünden kulak kalmıyor, devamlı bağırarak konuşuyorlar zaten, kızda da boğaz kalmamıştır.

.neyse efendim işte, fedaisi de geliyor, bir cümbüş. beş yüz kişiye iki süper kılınç ustası saldırıyor. derken şu shamisen'li kadın da yardıma geliyor. arada onu tüfekle harcıyorlar ama tüfek meselesini niye uzatmıyorlar? mertlik bozulduğu zamanlarda kalmışlar ama hiç derinlikli anlatmamışlar. zaten bu işlerin başındaki yavşak bıyıklı tip de kendi başına niye karşısına çıkıyor. adamı belden ikiye bölüyor, fazla uzun sürmüyor.

.en son tabii beklenenler oluyor. iki süper savaşçı sona kalıyor. ölümsüz tip diğerini yeniyor, kız öldürsün diye yanına çağırıyor. hemen öldürmeyince işler karışıyor. adam giderken bir iki laf ediyor, kız koşturuyor hemen. o anda fedaimiz de koşturuyor. meşhur kılıncını karnına yiyor. öldü zannediyor ama ölmüyor tabii. kız da intikamını alıyor. böylece de film bitiyor. fazla bir şey olmuyor yani. beklenildiği gibi.

--- spoiler ---