15 Ocak 2013

Janghwa, Hongryeon


garip bir havası var filmin, kurguda bazı yerler hafif aksak gibi ama kalan kısmı acayip. adam kamerası ile germiş yani. buram buram gizemli, gerilimli bir korku filmi anlayacağın. sonunda filmde ne olduğunu tam anladığımı iddia edemem ama iki saatlik ağır bir film olmasına rağmen izletiyor kendini. bu özelliklerden hoşlananlara hitap edebilir.

--- spoiler ---

.gizem içinde gizem var orası güzel. şaşırtmaca içinde şaşırtmaca. psikolojik deli olarak kaç tane insan var diye sayarken hepsi tek bir kızın hayali imiş. mi acaba? sonunda üvey anne rolündeki kadın da sıyırıyor gibi. şimdi ev mi lanetli yoksa bunlar mı deliydi diye insan iki arada bir derede kalıyor.

.neyse hikaye sanırım adamın evlilik dışı ilişkisini öğrenen kadının intiharı ile başlıyor. sonra küçük kızı bunu görüyor dolabı üstüne deviriyor o da hakkın rahmetine kavuşuyor. kalan büyük kız ise kafayı yiyor üzerinize afiyet. bu çözüm kısmı...

.karıştırma kısmında ilk iki kardeşi gösteriyorlar. sonra üvey anneyi gösteriyorlar. hepsi normal gibi gösterir iken, salak baba ortalıklarda niye öyle dolanıyor lan mal gibi hiç mi birini görmüyor. niye kimseyle konuşmuyor derken. kız kardeşin öldüğünü anlıyoruz. sonlara doğru da üvey annesini de kafasında uydurduğunu anlıyoruz.

.ama tekrar sona gelirsek, lan dolap düşüyor altında biri var niye kurtarmıyor bu kadın. kurtarmamadan nasıl kurtuluyor? hiç mi kimse şüphe etmiyor? sonunda niye hastanede tekrar yanına gidiyor ya da niye tekrar eve gidiyor. kızı delirttik artık adam benimdir diye mi? o kısımları pek anlamadım. normalde kadının kurtulmaması lazımıdı ama öyle olmuyor.

--- spoiler ---