30 Eylül 2012

The Tall Man


böyle bir film beklemiyordum, normal bir film değil. izlenmeli, ağır mesajları var. hikayeyi bu mesaj için oluşturmuşlar ve çok da güzel yapmışlar. basit bir çocuk kaçırmalı, gerilimli, gizemli bir film değil. kurgu ve müzikler de yerli yerinde, tipler fena değil ama ufak tefek pek olmamış tipler var. öyle işte, güzel film tavsiye ederim.

--- spoiler ---

.çocuk sahibi olmak, bir çocuğun geleceği, gözlerindeki umuttan daha genel bir sürü meseleye baya bir lafı gediğine koyuyor film. gizli bir örgüt gibi bir şey var, fakirlerin çocuklarını zenginlere dağıtıyorlar. işin aslı bu, buna hakları var mı? aslında tersinden bir gelecek veremecek isen ne diye çocuk yaparsın be adam? ha yaptın diyelim o kısır döngüyü kırmak için adamlar bir şey yapmış eleştirme bari.

.hehe çok ciddi dedim yeminle, filmin mesajına sonuna kadar katılıyorum. baştan önlemi alınmalı, mevcutlar da ancak böyle düzeltilir herhalde. başka da bir yol nasıl olacak? tabi herkesin ailesi zengin mi olacak? ya da mesele para meselesi mi diye de sormak lazım aslında. belki öyle, belki değil, önemli olan cidden umudu öldürülmüş bireyler üretmemek. bunu yapan aile varsa da alınmalı çocuklar.

.hem bu durumu, başta çocuğu kaçırılan tip olarak esas kızımızın gözünden anlatmaya başlıyorlar. filmin ortasında insan bir oha oluyor. sonra lan şu vakitte gizem çözülür mü neden böyle bir şey yaptılar diye beklemeye koyulunuyor. ardından gelen laflar ise süper hakkaten. çocukları öldürse bile kabul edilebilir iken, alttan gizli bir örgüt çıkıyor. daha iyi bir yaşam sunma fikri ile.

.ikinci temel gizemi bu oluyor, ardından tabi baştan beri ölmediği belli olan kocası görünüyor oda bir iki güzel kelam edip bizim konuşamayan kızımızı yerine yerleştiriyor. ikinci bakış da burdan yakılıyor ve son kısımda ise konuşamayan kızımızın son hali, son sorusu ile film bitiyor.

--- spoiler ---