10 Ekim 2014

Horns


filmi beğendim, enterasan bir film. konu ve gelişimi değişik olmuş. hafiften mesajlı olmuş. romantik kısmı pek dokunaklı imiş. pek korku sayılmaz, fantastik ögeler fena değil. müzikler ziyadesi ile iyi olmuş. arada vikings müziğini bile koymuşlar. bir iki tanıdık müzik daha duydum. görüntüleri de pek tatlıydı. kadro da bir enteresan, bir sürü tanıdık yüz vardı. esas oğlan hayri poter'in büyümüş hali. women in black miydi neydi? onda uyuz olduydum ama bu filmde fena değildi. film hoş olunca rahatsız da etmedi. şeytanlı, polisiyeli, alttan mesajlı, üstten romantikli bir film isteniyorsa iş görür nitelikte.

--- spoiler ---

.filmin kafası içimizdeki şeytanlar hesabında bir şey aslında. kız arkadaşının cinayeti üzerine kalan bir elemanın feryadı gibi olaylar başlıyor. boynuz çıkış aşaması anıta işemesi ve bunu seven hatun ile yatmasından sonra oluyor, bir nevi içindeki kötülüklerin dışa vurumu demeye çalışıyorlar ve hop boynuzlar beliriyor. bu enteresan bir fikir tabi.

.daha sonra boynuz etkisi olarak insanların içindeki kötülükleri dışa vurdurmaya ve insanları kötü yönde etkilemeye başlıyor. bir nevi şeytana uyuyor insanlar ya da içindeki şeytanları kusuyorlar. bu şekilde acayip sevişme sahnelerinden, eşcinselliğe, oburluktan, yalancılığa, ikiyüzlülüğe falan her şeyi görüyoruz insanlara dair.

.anne karakterinin laflar fena ağırdı, baba karakteri (dexter'in babası) daha yumuşak davrandı ama her türlü elemanı ailecek yıkıyorlar, abi desen zaten yarı yolda bırakmış. suçlanmasına göz yummuş.

.şeytani güçler ile suçluyu bulma sürecini biraz uzatıyorlar. sonunda da ölmesi buna bağlı olarak biraz saçma oluyor. o kadar güçlü bir tip saçma sapan ölüyor gibi ama hepsi yine kızcağıza kavuşmak için diye düşünüp mutlu oluyoruz. sonunda esas karakterler ölüyor ama hepsi cennete gidiyor, gökyüzündeki yıldızlar oluyor hehe, bir nevi mutlu son ama tam da mutlu sayılmaz.

.öncelikle kızcağız kansermiş, üzülmesin diye başkasını seviyorum diyor çılgın. ulan kanserden ölsen daha az üzmez mi bu? işte herkes kendine göre düşünüyor ve insan anlayış gösterebiliyor ama sonunda bir mektup bırakmış allahtan ve ortaya çıkıyor durumlar.

.esas kötü karakterin durumu da biraz abartı, ölmemesi ve hepsini anında yenmesi falan da çok geldi bana, hele ilk kolye yüzünden boynuzlardan etkilenmemesi yüzünden hep iyi sanmıştık. kolye çıktıktan sonra işlerin tepetaklak olması pek bir garip oldu.

.yılan meselesi falan da iyidi. kolyeyi çıkardıktan sonra ilk kanatlandı sonra düştü şeytan oldu. o haldeyken kurşun geçirmez iken ölmesi yine diyorum ki bir miktar saçma ve zorlama oldu ama yapacak bir şey yok. tabi şeytan da cennete gider mi? onu sormamız gerekir hehe.

.doğruyu yapma meselesinde söyledikleri sözle çeliştiler biraz. ne yaparsan yap yaşayabileceğin kötülüğü yapman gerekir tadınla laf etmişti ama döndü dolaştı yine katili öldürmek yerine itiraf ettirmeye çalıştı mesela.

--- spoiler ---