22 Şubat 2016

Jeruzalem


israilli kardeşlerden şaka gibi bir korku filmi. google glass reklamı gibi aslında ama filmin en beğendiğim kısmı buydu. şu gözlüğün ne kadarı gerçek? ne kadarı fantazi bilmiyorum ama bir an önce bizim de alacağımız seviyeye gelse pek sevineceğim. yaş geçiyor, hele bir kullanalım. neyse filmin senaryosu komik, abiler dinli imanlı korku yapacak gibi yapıp zombili gibi yapmışlar sanırım. çok kafaları karışmış gibi geldi bana. efektler falan öyle çok kötü değil ama gram korkutmuyor. beklediğin an hopluyor zıplıyor. öyle israil'e tatile giden iki kızcağızın öyküsü işte. biri google glasslı yalnız.

--- spoiler ---

.gözlük müziği kapa dediğinde kapatmaması falan güldürdü. amaçları güldürmek değildi herhalde ama işte kameranın filmin içinde olduğu ama müzik eklemelerinin makul düzeyde olduğu bir film olmuş bu anlamda. arap abimiz ud çalıyordu, aslında öyle de güzel ekleyebilirler.

.bir kere bu gözlük bu kadar kaliteli kaydeder mi diyerek? gönülleri fethetmek istiyorum ama tabii mevzuu buna gelene kadar elli tane şey var. babası kızcağıza google glass gözlük alıp israil'e tatile yolluyor. yolda tanıştığı yakışıklısı yüzünden gidecekleri yere gitmiyorlar. üç yıldızın bir araya geldiği, adeta mahşer gününe denk düşüyorlar.

.bu ne lan? ilkin dinli başlıyor. üç dinin temsilcisi karanlık varlığı çıkarmaya çalışıyor ama bakıyorlar çıkmıyor, kafasına sıkıyorlar. o da komik, zombi mi bu niye kafaya sıkıyorlar falan diye düşünmeden olayın bulaşıcı olduğunu öğreniyoruz. filmin sonunda da zaten göğe yükselen kanatlı karanlıklar var, biri de google glass'lı. artık ne varsa ötesinde net görürüz.

.senaryo hakkaten saçmaydı. o günde olaylar patlak veriyor. öncesinde akıl hastanesine kapatılan tipi almaya duruyorlar. onun yüzünden olaylar karışır diyoruz ama kapıları zaten kapatmışlar. arkadaş grubu ve yine barda tanıştıkları iki israilli asker (nasıl bir kafaysa artık) ile kaçmalar başlıyor.

.süleymanın tünellerinden dışarı kaçalım diyorlar. esas kız ile esas oğlan kaçıyor ama esas kız çoktan meftah olmuş. film de bundan ibaret. arada yanlışlıkla ud'çu abimizi öldürüyor. filmin başındaki kılınçlı oyuna gönderme yapmayı da ihmal etmiyorlar. ne bileyim öyle saçma sapan işler vardı işte. çok bile bahsettim.

--- spoiler ---