20 Kasım 2012

Halo 4: Forward Unto Dawn


oyununun hikayesini bilmiyorum ama esas oğlanın geçmişinin hikayesi anlatıldı filmde, görüntüler hoştu, yavaş çekimler daha iyidi. diğer kısımlar devamlı karmaşaya sahip idi. uzaktan bir açı gerekiyordu ama tabi onun için daha fazla para gerekiyor herhalde. müzikler de fena değildi. oyun çılgınlarına yönelik yapmışlar ama bilim-kurgu hikayesini de anlatıverselermiş keşke. izlenir her türlü...

--- spoiler ---

.emirlere uymakta zorlanan genç bir askerimiz var. antremanlarda falan arıza çıkartıyor. onun yüzünden yeniliyorlar falan, eğitimleri sürerken birlikleri saldırıya uğruyor ve sadece 3 kişi kurtularak tahliye oluyorlar.

.ekipten esas kızımızın ölmesi üzücü oldu, ölmez diye tahmin ediyorduk ama gitti gözleri önünde. filmin başladığı sahne durağanlık kapsüllerinden uyanan (stargate terminolojisi kusura bakmayın, bunlar başka bir şey demiş) ve kurtarılmayı bekleyen bir ekibin ses kaydı ile başlıyor.

.herhalde oyun kalan kısımdan devam ediyor. onları kurtarıyorlar falan. film uzayda geçse daha bir süper olurdu ama bu şekilde de karakterlerin geçmişini göstermiş oldular. tipler de güzel izletti kendini.

--- spoiler ---