20 Haziran 2013

Oz the Great and Powerful


film bomboş idi resmen, gram feyz alamadım. ilkin renksiz görüntüler var idi, orada güzel laflar falan oluyor gibiydi ya da hafiften komikli bir şey olacak sandımdı. hani Zach Braff falan da var, ortaya karışık bir şeyler çıkardı da adam sadece maymunu seslendirmiş. geri kalan işler, görüntüler, olaylar ve müzikler hepsi tahmin edilebiliyor. komiklikler bile olmamış. hani belki büyücümüzün son oyununun görüntüleri hoş olmuş diyebiliriz ama o kadar. bir de iki saati geçkin filmde idare eder yerleri on dakikayı falan bile bulmayınca insan üzülüyor tabi, tavsiye edilmez.

--- spoiler ---

.elimizde kandırıkçı bir sihirbaz var, böyük adam olmak istiyor. bunun için evlenmiyor bile düşün, o derece... sihirbazlık işleri yaptığı bir gün peşine çamyarmasının teki takılıyor ve fırtınanın hortumu içinde oz diyarına geliyor.

.tamda bunu bekliyorlarmış falan işte olaylar gelişiyor. ilkin kötü dedikleri cadı iyi çıkıyor. (hatta gerçek hayattaki evlenmediği kız kendisi, hani bunu korudunuz bari zach'i de korusaydınız allahsızlar neyse işte). iyi diye gösterilenler de kötü oluyor haliyle. standart cadı moduna bile giriyor en sonunda saçma sapan.

.neyse bu eleman hakkında bir kehanet varmış tabi, kurtaracakmış halkı bu kötü cadıların elinden... hehe olaya gel, üstelik kimse ölmüyor. hatta kötü cadılar bile kimseyi öldürmüyor. ulan niye kötü bunlar? bunca sene ne zulümlerini gördük diye kimse bir şey demiyor mu? bir tane kral ölmüş bunca zaman. bu kadar karikatürize edilmez yani.

.savaş başlıyor, oz'un değişik planları varmış. altını kaptı kaçtı gibi yapar iken nihai makinasını devreye sokuyor. öldürdünüz beni ama ruhum sizi alt edecek tarzı bir makina, dumana kendi görüntüsünü veriyor ve çeşitli düzenekler ile cadıları püskürtüyor.

.sonunda da mutlu mesut yaşıyorlar. bir de hediye sahnesi varki çok gereksiz tabi. üstelik her kıza ninesinin müzik kutusu diye verip kandıran bir eleman yapıyor bunu ya o da garip tabi. sonunda iyi adam oluyor vesselam.

--- spoiler ---