18 Temmuz 2017

Black Butterfly


yav sonuna kadar iyi gidiyor da bu son olmuş mu şimdi abicim? yani cidden olmuş mu? bir senaryo yazan insan, bundan para kazanan bir insan evladı nasıl böyle bir son yazarmış ki? cidden düşündüm de altından kalkamadım. hele hele o sonu yapmasalarmış film olmuşmuş, fazla yapmışlar bok etmişler. şöyle yazarlı, seri katilli, psikolojik gerilimli, hikayeli, arkadaşlı, dağ başında yalnız kalmalı ve tabii yaşlanmış antonio banderas'lı film izlemek isteniyorsa, izlenir ama hikayeden bir son beklemeyelim. bir şey olduğu yok yani. akışı da bir yere kadar fena değil, sonra saçmalıyor, sonra şaşırtıyor ama şaşırttığına pişman ediyor. çekimi ve müzikleri de pek vasat.

--- spoiler ---

.tıkanmış bir yazar kardeşimizin dramıymış. ilkin adam masum, yanına aldığı adam kötüymüş gibi gösteriyorlar. sonra taraflar değişiyor. en son da madem şaşırttık, niye sıvamıyoruz diyerek hepsinin rüya olduğunu öğreniyoruz. lan hepsi rüyaymış sonundan bıkmadınız mı artık? ilk kim bulduysa bunu allah belasını versin.

.dağın başında ilham bekleyen yazar da klişe zaten, filmin karakterleri, filmdeki klişelerden dert yanıyorlar ama dibine kadar da kullanmışlar.

.para kazanamayan, yazamayan, tıkanan yazarımız evini satmaya çalışır, emlakçı hatun da fbi'denmiş ya, neyse işte onunla buluşmak için mekana giderken önünü kamyoncu keser, bu adam da fbi amiriymiş. adamı kızdırır mızdırır ama restoranta gelince üzerine yürür. bizim genç deli fişek fbi oğlanı, kamyoncuyu döver gibi yapar uzaklaştırır, yazar da bu oğlanı yanına alır ve olaylar başlar.

.bu arada arka planda bir seri katil haberi vardır. şak diye kadınlar ortadan kaybolmaktadır, zannederiz ki bu deli fişek oğlan seri katilin kendisi, şimdi de yazarın tekine dadandı, kendini hikaye yapmaya kaptırdı ve yaratıcı olmaya zorluyor.

.en azından bu psikopatlıkta bunu anlatırlar. sonra emlakçı karı işleri hızlandırmak için gelir, deli fişek oğlan hepsini silahla tehdit edip eve sokar. şerif neyin gelir, onu öldürüyormuş gibi yapar. kaçmaya çalışırlar, trene yetişemezler. falan olur filan olur, evdeki tüfeğe kadar ulaşır ama fişeklerini değiştirmiş herhalde. oraya kadar gelmesi de şaka gibi aslında. sanki adama böyle yapıp bir yere mi varacaktı? diyelim vardı, bundan delil olur mu? zaten üstü kapalı itiraf etti ama bir boka yaramadı.

.adam karısı öldürüp üzerine küçük bir göl yapmış, itiraf edecekti ama ölmek istemiyormuş. bunu da son kısma sığdırırlar. zaten şak diye uykusundan uyanıp hikayeyi yazmaya başlaması hepsinin bir önemi kalmadığını gösterir, hikayenize de rüyanıza da tıkanan yazarınıza da sokayım diyerek filmi bitiririz.

--- spoiler ---