23 Ağustos 2013

Almost Famous


insanın hayatından iki saat kırk dakikalık bir zaman çalıyor, ha çalsın ne olacak adamlar çalıyor üç beş güzel laf duyarım diye düşünüyor ise izlenebilir ama pek tavsiye etmiyorum. süresi yüzünden de tavsiye etmiyorum, hikayesi yüzünden de... o kadar uzun sürüyor ki salak esas oğlana bile alışıyor insan, salak rock yıldızları bile normal geliyor belki bilemedim ama yine de baştan sonra sıkıntı ve saçma sapan işler oluyor. müzikleri de pek işe yaramaz zaten. türünde müzik yazan filme göre bakılırsa müzikleri beş para etmez, ellerinde enstrüman gezdirerek müzik filmi yapacaklarını sanmışlar herhalde.

--- spoiler ---

.popülerlik ile ilgili laflar fena değildi belki insanın kendini kandırması ya da mazeret üretmesi diyor ama rock starlarının mantar gibi patladığı dönemde diyor bunu. her daim bir alt kültür olacağı meselesinden hiç bakmıyor üstelik bunu baştan dese daha samimi olurdu.

.insanın bilinmeyeni isteme meselesi ve gizem üzerine edilen laflar da iyidi aslında hikayenin gidişatı açısından saçma bir devam oldu ama yine de laflarla birlikte hoş oldu diyebiliriz.

.uncool meselesi de pek tatlıydı, telefondaki bıyıklı abimiz bilge insan rolündeydi. her şeye cevabı var idi, güzel laflar ediyor idi devamlı. bunlar iyi ama sadece bu kadarı ile nerdeyse 8 puan alınır mı lan? yok artık daha neler.

.filmde hiç bir şey olmuyor resmen, pek zeki bir oğlan çocuğumuz müzik muhabiri olmaya karar veriyor ve bir grup ile tanışıp turnelerine çıkıyor ve haklarında bir yazı yazıyor. her şeyleri yazdığı için önce yalanlayan grup, sonra kabul ediyor ve herkesler mutlu mesut devam ediyor.

.allahtan saçma aşk hikayesini de mutlu sonla bitirmediler. kız fasa gitti... kız olayları grup sevici kızları olayı falan iğrenç ötesi idi. fiziksel temas yok diye laflar edip üstüne allah ne verdiyse koymaları da bir saçmaydı. daha sonra aşk acısıdır, intihar girişimidir tamamen saçmaydı.

.bir tek manalı kısım bulamıyorum işte bu dediklerim haricinde, kontrolcü annedir. liseden mezun olacak oğlandır, sanki çok mühim bir iş yapıyormuş edalarıdır. grup elemanları ile dost olmalar falan. öh yani, pöh yani...

--- spoiler ---