5 Şubat 2018

Before the Devil Knows You're Dead


baştan sona sıkıcı bir iş çıkarmışlar. özellikle ağır aksın istemişler, ondan iyice uyuz ettiler. sadece en son kısmını biraz beğendim. müzikleri falan hoştu ama bir yerden sonra o da baydı. ne bileyim bu kadar oyuncuya düzgün bir senaryo yapmamışlar. bir mesajı falan da yok, öyle inanılmaz boş beleş aile dramı denebilir. zamanı boşa geçirtip sonra ulan boşa gidiyor zaman bari bir tablet açıp bir şeylere bakayım da film arkada aksın dedirten cinsten bir film. ben ettim siz etmeyin, bir yerden sonra komik bile oldu ya neyse işte mal metascore'cular zaten ağır sevişme sahneli filmlere basıyorlar da puanı, sonuçta sanat bu yani.

--- spoiler ---

.iki tane kardeş var, büyük para sıkıntıları var. büyük kardeşin karısı küçük kardeşi ile aldatıyor. küçük kardeş karısından boşanmış, aptal küçük kızına para yetiştiremiyor. büyük kardeş işte yolsuzluk yapıyor, madde bağımlısı falan filan işte. ne kadar bokluk varsa üzerlerinde.

.paraya sıkışıyorlar, hayatlarını değiştirmek istiyorlar. büyük kardeş dahice bir planla geliyor. anasının ve babasının kuyumcu dükkanını soyacaklar. nasıl olsa sigortalı, silah kullanılmayacak, annesinin dükkanda olmadığı bir vakit soygun yapacaklar. şaka mı lan bu?

.yani başka dükkan yok mu? neymiş efendim bir o varmış, içini biliyorlarmış. nasıl kuyumcu dükkanıysa yaşlı kadının teki gelip açıyor, tek başına gram güvenlik önlemi yok ama kasada silah var, ona davranıyor soyguncuyu öldürüyor, kendi de önce koma sonra ölü oluyor. olay bu yani.

.olay akışını güya merak uyandırıcı geri sayışlarla yapmışlar, yapmasalar daha iyi akacakmış ama git gide bayık bir şekilde sıkmaya başladı. salak saçma bir plan. küçük kardeş niye kendi başına gidip it kopuğun tekiyle soyguna kalktı ki? orası zaten çok hızlı gitti. büyük kardeş madem plan yaptı, madem o muhite gidemiyor. tam uygulamacısı olsa ya? hem niye kardeşini karıştırıyor, eroinci gay (mecburi gay karakter) ile takılıyordu, ondan bir hırsız bulması zor muydu? bulup kendi başına hallettirebilirdi. nerden baksan olmuyor yani.

.neyse işte ana ölüyor, babaları işin peşini bırakmıyor. kendi imkanları ile hırsızları tespit ediyor, bu da ayrı bir mallık. tamam polis işini yapmıyor falan da ulan eski hırsızlık mal alan adamdan oğlunu nasıl tespit ettin, ne alaka yani?

.derken küçük oğlan zaten kafayı yiyor. hırsızlığa getirdiği adamın karısının kardeşi meseleyi çakıyor, bunları tehdit ediyor. büyük kardeşe anlatıyor olayı. önce eroinci gayi soyup öldürüyorlar, sonra bu adama gidip pizzasının içindeki silahtan önce öldürüyorlar. kadın da o ara silahı alıp bunlar tartışırken büyük kardeşi vuruyor.

.baba zaten peşlerindeydi. büyük kardeş hastaneye kaldırılınca olayı itiraf ediyor. babası da kalp monitörünü kendine takıp oğlunu yastıkla boğup öldürüyor. küçük oğlan da kaçıyor kurtuluyor. hem de bir miktar para ile yanına kar kalıyor. böyle de bir salaklık işte.

--- spoiler ---