21 Temmuz 2013

The Host


film güzel başlıyor da sonra bir saçmalıyor sorma gitsin. böyle saçmalayanı da görmediydim. böyle son olmaz olsun, imdb bilgisinde allahtan bilim kurgu falan demiyorlar. bir de uzaylı var diye bilim kurgu deseler iyice üzerlerdi beni. saçma sapan bir aşk hikayesi olmuş. kalan kısımları da tamamen dolgu gibi olmuş. bir de kitabı falan varmış nedir? insan utanır böyle hikaye yazmaya, tabi tam olarak filmindeki gibiyse... manzara görüntüleri var bolca, ağır akışa uygun düşmüş ama sıkıyor tabi, müzikler kalan kısmına göre daha hoş ama tabi yeterli değil. zorla izlenmek isteniyor ise ses çıkartmam, yoksa boş iş.

--- spoiler ---

.hikayenin temeli sakat, bir kere uzaydan konuklar geliyor, insan bedenini ele geçiriyor ama bak sen şu allahın işine ki çok barışçıllar. o kadar teknolojileri var, ölüyü diriltiyorlar nerdeyse, yaraları pat diye iyileştiriyorlar. küçük bir kapta evreni dolanıyorlar. nerdeyse ölümsüzler ama insanları yok edemiyorlar. dağlara saklanmış insanları tespit edemiyorlar. bunlara bir mantık bulmak zor.

.öldürsen daha iyi, insan bedenini ele geçiriyorsun ama nasıl barışçılsın arkadaş? mesaj da çakıyorlar güya, neymiş insanlar birbirlerini yiyorlarmış da gezegeni tüketmişler de falan filan. e canım kardeşim sanane? sen gelip gezegeni ele geçirmedin mi? vücutları rızalarına muhal elde etmiyor musun? kalan kısmı çok saçma...

.bu saçmalık içinde hoş bir kızcağızımız (son dönem çektiği filmleri izlemişim bu arada) ele geçirdiği bedenin sesini kesemiyor. devamlı arkada konuşuyor ve insanlarına geri dönüyor. yavuklusu varmış da aşkmış da onun için geri dönmüş de falan filan. kum torbası şeklinde karşılıyorlar kızı, vuruşlar falan saçma, öfkeler yapmacık. yan roller çok kötü, esas kız iyi ama ona laf yok... neyse işte bu şekilde işler ilerler iken göçer (ferhat'ın bey ile akraba kendisi) uzaylıları çıkartma yolunu bildiğini söylüyor.

.şefkat ile elleyin, sevin onları kendileri çıkar diyor hehe bu bile çok saçma idi ya neyse işte sonra kendisi, ben tamam çok yaşadım artık bu beden ve çevresi olmadan yaşamak istemiyorum. siz ölmeye değer, çok mühimsiniz diyor gözlerimi kapatıyor. vah vah öldü diye göz yaşlarımız sel olmuş iken, neymiş efendim ölmek üzere olan başka bir bedene aktarmışlarmış.

.ulan stargate'in bokunu yiyeyim dedim bu filmi izlerken, Goa'uld'lar bile bunlardan delikanlı adamlardır. heleki onların iyileri daha da tam delikanlı. bir onlara bak bir bunlara bak. hadi evrende seyahatin yolu bu olabilir ama parazitsin arkadaş, neyin barışı huzuru? neyin kafası bu?

--- spoiler ---