6 Eylül 2012

Laid to Rest


baya dandirik bir film aslında ama izleniyor yine de. dehşet, kan, vücut bütünlüğünü parçalayan bir anlatımı olduğu için herhalde. bunlar haricinde pek iyi bir şeyi yok, kaliteli kamera ile bile kaydedilmemiş gibi. paradan mı kısmışlar yoksa yapımcı şirketi mi yok bilemedim de bakmadım ama dizi kıvamında çekimlere sahip. bir sürü mantık hatası var.

--- spoiler ---

.daha başlarda telefon açıyor 911'e hattan ayrılmayın şu kadar sonra yerinizi belirleyeceğiz diyor. telefon ahizesinin kablosu kopuyor ve güya yeri tespit edilemiyor. normalde telefonların hattı ayrı ahizesi ayrı, ahize kopmak ile hat kopmaz yani.

.cep telefonu çağında kimsede cep telefonu yok, bunu da açıklamak mümkün değil. aslında mümkün tabi bu kadar bariz olaylara ve her şey bittikten sonra sirenler ile polisin gelmesine bakınca bununla dalga geçtiklerini düşünebiliriz.

.ama tabi götü boklu filmin dalga geçiyor olmasına prim vermek zor. sadece kafalarına göre takılmışlar demek daha doğru olur. kafa, göz, bağırsak ve bilimum organ havalarda uçuşuyor. kötü adamın hikayesi de yok. kasten mi yok yoksa orospu katili midir nedir bilemedim. neyse onu da çok kafaya takmaya gerek yok.

.lena headey ablamız için izlemiştim ama kendileri pek görünmediler piyasada. daha ilk başlarda esas karakter sanıp da ölmesine üzüldük baya. biraz şaşırtıcı oldu tabi bu. ha herkesi öldürür de sanmıştık. maskesini yapıştırıp ölmesi de saçma ve beklenmedik oldu. öyle absürtlük yapmaya çalışmış bir film işte.

--- spoiler ---