20 Mayıs 2013

Hansel & Gretel: Witch Hunters


aksiyon olsun iş olsun diye film yapalım demişler. öyle sıkıyor mu izlerken? sıkmıyor tabi, akıcı bir aksiyon olmuş. tiplerimiz oyunculuklarımız hep orta karar olmuş. gidişatı tamamen tahmin edebiliyor insan. fazla kafa yormadan izleyelim istemişler herhalde. ufak tefek gizemler var ama o kadar da olur herhalde. pek korku filmi denemez, korkuttukları bir yer yok yani pek. orjinal hikayesi üzerinden basit bir film yapmışlar işte. müzikleri falan da pek basit.

--- spoiler ---

.hansel ve greteli babaları ormana bırakır, bekleyin der "-geleceğim"... beklerler ama gelen giden olmaz. yürürler ve şekerden yapılmış bir eve rastlarlar. başlarlar yemeye hehe. neyse işte o kısımlar hemen başında zaten. cadıyı dakkasında alt ederler, o zamandan bunlara büyü işlemediği belli olur. iki kardeş cadıların peşine düşer ve avlar. kahraman olurlar.

.hikayenin geçtiği yerde yoğun çocuk kaçırılma olayları meydana gelir, belediye başkanı bunları çağırır. şerifle araları da limone olur. neyse işte asıl olay gretel'in kalbi imiş. asıl amaç da cadıları ateş geçirmez yapmak imiş. kafa kesilince ölmeyecekler mi bu durumda? diye soruyor insan ama garip işte.

.esas hikaye de, anaları güçlü bir cadı imiş, o kadar güçlü imiş ki insanlar bunu canlı canlı yakar iken kendini kurtaracak büyü bile yapmamış. babasını da asmışlar benzer şekilde. böyle de bir hikayeleri varmış meğer. orjinal hikayesinde varsa bilmiyordum.

.dövüş sahneleri için yapılmış film belli ama biraz karikatürize etmişler buraları da. cadı tipleri de öyle olmuş sanki. daha oturaklı daha az birebir dövüşlü de olabilirmiş aslında. başka türlü aksiyonu verebilirlermiş.

--- spoiler ---