26 Haziran 2013

Iron Man: Rise of Technovore


görüntüler-çizimler fena değil, müzikler fena değil ama konusunda pek bir numara yok. bir başka dünyayı kurtarma hikayesi, insan ırkını küçümsemeler öldürmeler falan filan işte. vakit geçirtiyor çok da uzun değil zaten ama yine de iron man'i japonlar biraz sıvamışlar gibi olmuş. hafiften daha derinlikli hikaye yapmalarını beklerdik, allahtan intikam mevzusunu abartmadılar.

--- spoiler ---

.kötü adamın en son yine japon anime canavarlarına dönüşmesi de hoş gelmedi bana. iron man'in raconuna yakışmamış. şu milyon kollar fışkıran tipte canavarlar. türlü türlüsü var işte, en sonunda bizim oğlan da o tür bir canavara dönüşüyor.

.technovore nerden gelmiş onu da anlayamadık. uzaylı mıdır nedir? insan ırkını öldürüp yerine ne koyacak falan? o kısımlar hep boş kalmış. kötücül oğlan ne ara bunlarla anlaşmış da bu hale gelmiş orası da belli değil. hepsi pek karışık işte..

.en iyi arkadaş olayını çok abartmışlar. normalde iron man geyikleri daha iyice idi sanki onlar da çok abartılmış. devamlı kovalama olayı da baymış hafiften ama işte aksiyon olsun diye serpiştirmişler genelde orası idare eder.

.hayat kaynağı reaktörünü patlatınca nasıl hayatta kalmış onu anlayamadık, hadi zırhı korudu diyelim de enerjisizlikten nasıl hayatta kalmış ya da kalmaya devam ediyor idi? yedeği falan nerde? takıldığı gösterilmedi ne bileyim. filmlerinde yedeği vardı sanki ya hiç girmediler o mevzuya...

.üstüne punisher şu okçu (kara dul mudur nedir) var idi. genelde kahraman karması o kadar hoş gelmiyor bana ama bunlar da işte yan rollerdeler idi. idare eder ne diyelim.

--- spoiler ---